VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is de nacompetitie voor behoud in de Hoofdklasse goed begonnen. Op het eigen complex werd in een enerverende 2e helft met 6-3 gewonnen van XerxesDZB.Een mooie opsteker voor de ploeg van scheidend trainer Raymond Frehe, daar in de volgende confrontatie tegen Kloetinge a.s. dinsdagavond een gelijkspel voldoende is om de nacompetitie nog een mooi vervolg te geven.
De 1e helft was er van een echt klasse verschil niet te spreken. Smitshoek, als ook XerxesDZB kregen hun kansen om tot scoren te komen wat alleen Smitshoek lukte in de 1e helft. Spits Sean Verburg was verantwoordelijk voor de 1-0. Na een corner kreeg keeper Mathijs Donatz de bal niet goed onder controle en Sean Verburg was zo alert hier goed gebruik van te maken en tikte de bal over de doellijn. De in het tenue spelende Smitshoek met daarop de sponsornamen Vertom en Mideko kon echter niet doordrukken deze helft en moest attent blijven op de uitvallen van de ploeg uit Rotterdam. Kansen kreeg Smitshoek wel degelijk. In de 29e minuut ging linkerspits Rekondie alleen op de keeper af van XerxesDZB, maar zijn schot ging naast. Een werkelijk schitterende aanval over veel schijven van Smitshoek kon aanvoerder Tom Achterberg niet verschilveren met een doelpunt. Zijn schot ging hoog over en zodoende ging de rust in met een 1-0 stand.
De 2e helft begon met een wat meer dreigend XerxesDZB, duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Wilde deze ploeg nog iets in de nacompetitie, moest er gewonnen worden van de thuisclub. Het initiatief betaalde zich uit in de 50e minuut, toen Jeremy Hensen van XerxesDZB kon profiteren van een misverstand in de achterhoede van Smitshoek. Hij zorgde voor de 1-1 op het scorebord, een domper voor Smitshoek. XerxesDZB kreeg echter ook te maken met tegenslag. In de 57e minuut trok de overigens goed leidende scheidsrechter de Bruijn rood voor Michael Navajas van XerxesDZB omdat deze een overtreding maakte op de doorgebroken Sean Verburg, die alleen afging op de keeper van XerxesDZB.
Het gaf Smitshoek met een man meer nog geen voordeel, omdat XerxesDZB in de 62e minuut brutaal op voorsprong kwam. Doelpuntenmaker was Ilyas Oulad Ali, die van trainer Joop Hiele zijn speelminuten kreeg in deze 2e helft. Smitshoek rechte de rug een ging voluit op zoek naar de overwinning. Pucho Rekondie tekende in de 64e minuut voor de 2-2. Enkele minuten later mocht Sean Verburg na een bekeken pass van de in deze helft uitstekend spelende Gilliomar Leona Smitshoek op voorsprong zetten 3-2.
Trainer Raymond Frehe wisselde in de 73e minuut Thijs Oomsen en Sean Verburg voor Trecy Kapata en Zepp Jacobs. Gilliomar Leona bekroonde zijn goede spel met werkelijk een schitterend doelpunt. Hij speelde zich op rechts vrij en krulde de bal met veel effect langs de kansloze keeper van XerxesDZB en bracht zodoende tot geruststelling van de supporters van Smitshoek de stand op 4-2 in de 75e minuut. Hij was ook betrokken bij de voorbereiding van de 5-2. Via een bekeken strakke voorzet gaf Gilliomar Leona de ingevallen Zepp Jacobs de mogelijkheid ook te scoren deze wedstrijd. XerxesDZB was uitgespeeld en besefte dat er bij Smitshoek deze middag niets meer te halen viel.
Talentspeler Noah de Neijs werd aan het einde van wedstrijd nog ingebracht voor Erwin Bravenboer. Het was wederom XerxesDZB speler Ilyas Oulad Ali die nog een keer voor zijn club scoorde in de 89e minuut, maar het was Pucho Rekondie van Smitshoek die net voor het eindsignaal de eindstand bracht op 6-3. Een uiteindelijk terechte einduitslag wat Smitshoek a.s. dinsdagavond in Kloetinge (hoe krijgt de KNVB het verzonnen) een mooie uitgangspositie biedt om een vervolg te geven aan deze nacompetitie.
Opstelling: Mike vd Wijngaart, Romain v Bruggen, Nick van Katwijk, Thijs Oomsen (73e Trecy Kapata), Patrick Fonseca, Tom Achterberg (aanvoerder), Gilliomar Leona, Erwin Bravenboer (85e Noah de Neijs), Sean Verburg (73e Zepp Jacobs), Laurens Visser, Pucho Rekondie 

IMGP1925.jpg IMGP1927.jpg IMGP1932.jpg IMGP1937 (2).jpg IMGP1938.jpg IMGP1946 (2).jpg IMGP1966.jpg IMGP1970.jpg IMGP1975.jpg IMGP1980.jpg IMGP1988.jpg IMGP1999.jpg IMGP2017.jpg IMGP2029.jpg IMGP2036.jpg IMGP2072.jpg IMGP2093.jpg IMGP2095.jpg IMGP2121.jpg IMGP2127.jpg IMGP2145.jpg IMGP2155.jpg IMGP2177.jpg IMGP2202.jpg IMGP2217.jpg IMGP2236.jpg IMGP2248.jpg

 

Login

Zoeken