VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek heeft goede zaken gedaan in de finale van de nacompetitie door de uitwedstrijd in Groningen met 2-5 te winnen van Oranje Nassau. Aanstaande zaterdag, 3 juni, kan de ploeg thuis handhaving in de Hoofdklasse bewerkstelligen.

Smitshoek begon de wedstrijd zeer voortvarend. Al in de derde minuut kon Laurens Visser alleen op de keeper af na een dieptepass van Thijs Oomsen. De spits keek nog om zich heen of er iemand beter voor stond, maar schoof uiteindelijk de bal zelf onder de keeper door, 0-1. Na de vroege goal ontstond een periode waarin beide ploegen elkaar aftastten. Oranje Nassau kwam beter in de wedstrijd met wat mogelijkheden voor gelegenheidsspits Marco van der Heiden. Smitshoek kreeg een grote kans via Bravenboer, na een teruggelegde bal van Gilliomar Leona, maar de middenvelder plaatste de bal over het doel.

Na iets meer dan een half uur spelen speelde Bravenboer over de grond de bal naar Visser die met een subtiele bal achter zijn standbeen de doorgelopen centrale verdediger Nick van Katwijk vrij voor de goal zette. Van Katwijk zag zijn inzet nog gepareerd door keeper Stralendorff, maar de inlopende Visser kon de rebound eenvoudig binnen schuiven, 0-2.

Voor Smitshoek was het nog niet klaar in de eerste helft. In blessuretijd werd Gilliomar Leona op randje buitenspel weggestuurd. Met een subtiele voorzet werd het hoofd van Visser gevonden bij de tweede paal. Visser tekende met een kopbal in de korte hoek voor zijn derde treffer van die middag.

Ondanks de waarschuwingen van trainer Frehe in de rust dat de ploeg niet moest verslappen kwam Oranje Nassau al binnen een minuut terug in de wedstrijd. Een corner werd door Max Blaauw binnen gekopt, 1-3. Er gebeurde uberhaupt veel in de eerste tien minuten van de tweede helft, want in de vijftigste minuut kreeg Oranje Nassau verdediger Rafael Tuankotta een rode kaart na een charge op Alex Rekondie. Nog geen minuut later maakte wederom Visser het verschil weer drie doelpunten. De spits torende bij een corner van Leona hoog boven iedereen uit en knikte de bal snoeihard in de kruising. Weer drie minuten later deed Oranje Nassau wat terug door wederom een goal te scoren uit een corner.

Verder dan 2-4 liet Smitshoek het niet komen. Smitshoek speelde de man-meer-situatie rustig uit, op zoek naar die vijfde treffer. Deze kwam er uiteindelijk vijf minuten voor tijd. De sterk ingevallen Van der Linden kopte de bal tegen de hand van een verdediger van Oranje Nassau, strafschop. Alex 'Pucho' Rekondie wist wel raad met deze buitenkans en plaatste de bal rustig in de verre hoek.

Met deze overwinning legt Smitshoek een uitstekende basis voor een langer verblijf in de Hoofdklasse. De ploeg mag zelfs thuis nog met twee doelpunten verschil verliezen, maar Smitshoek hoopt natuurlijk dat er met de steun van het thuispubliek wederom gewonnen kan worden.

Daarom bij deze de oproep om allen te komen kijken naar de thuiswedstrijd tegen Oranje Nassau, aanstaande zaterdag 3 juni. Om 14:30 zal er worden afgetrapt.

00..jpg 01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg 21..jpg 22..jpg 23..jpg

Login

Zoeken