VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

vv Smitshoek JO13 5 thumbNadat JO13-5 in April het kampioenschap al behaald had tegen SJO/DBF JO13-1 in Den Bommel met een daverend feest in de kantine tot ’s avonds laat, is er op mysterieuze wijze wat misgegaan met de verslaggeving van JO13-5. Op de één of andere manier hebben de berichten de website niet bereikt en de duistere reden daarachter hebben we nog niet kunnen achterhalen. Het zal toch niet gecensureerd zijn vanwege de videoboodschap met felicitaties van Giovanni van Bronckhorst (geweldig, waarvoor onze dank), of de zangkunsten van trainer John Jaques (minstens zo goed, maar nog niet voor iedereen bekend), of het geweldige feestje in de kantine van vv Den Bommel (misschien willen ze deze parel goed verborgen houden). Wat de reden ook is, JO13-5 is KAMPIOEN!!!

De wedstrijd na het kampioenschap ging verloren tegen Maasstad-Tediro JO13-1 met 5-1. De wedstrijd werd terecht verloren tegen een veel feller Maasstad-Tediro, die af en toe door onze verdediging wandelden alsof we er niet stonden. Mogelijk dat een aantal spelers nog aan het bijkomen waren van de festiviteiten van het kampioenschap, het succesvolle Smitshoekse paastoernooi met sterke wedstrijden tegen 2e klassers en zelfs winst op 1e klasser Jonge Spartaan JO13-1, of het schoolvoetbal toernooi in Barendrecht waar onze "groep 8"-spelers aan meededen. Bij het Barendrechtse schoolvoetbaltoernooi op onze vertrouwde Smitshoek locatie werden Pascal, Luuk en Matthijs kampioen van Barendrecht met Cbs Smitshoek groep 8a, een echte voetbalklas met veel JO13 Smitshoekers. Proficiat!

De laatste competitiewedstrijd was op 8 mei thuis tegen Slikkerveer JO13-3, waarbij er niets meer op het spel stond. Op de mooie dinsdagavond begonnen we vol met druk op de helft van Slikkerveer, met veel kansen voor onze voorhoede. Helaas stond het vizier niet op scherp en gingen zeer veel kansen verloren. De lat werd geraakt door Mees, en Sami wist -zo vrij als een vogel in het doelgebied - de keeper op de doellijn van het 7.32m brede doel te vinden. Met regelmaat ontving Wessel prachtige dieptepasses vanuit het middenveld, maar oog in oog met de keeper ging het veelvuldig mis. Uiteindelijk lukte het Wessel toch om de 1-0 binnen te tikken, en kwamen we zodoende meer dan verdiend op voorsprong. Vlak voor rust kwam Slikkerveer op 1-1 door een snelle uitbraak waarbij onze verdediging eruit werd gelopen door de snelle spits van Slikkerveer. De 2e helft gaf hetzelfde beeld met een oppermachtig Smitshoek dat maar niet tot scoren kwam. Uiteindelijk wist Matthijs met goed doorzetten in de scrimmage vlak voor tijd de winnende 2-1 te scoren. Daarmee sloten we de competitie met winst af, zoals een echte Kampioen betaamt.

Zaterdag 27 mei was het toernooi in Slikkerveer, op een bloedhete dag met temperaturen boven de 31 graden. Doordat een aantal spelers hadden afgezegd, waren we maar met 11 spelers van JO13-5. Gelukkig kwam Rocco ons te hulp zodat we toch met 12 man konden beginnen. Bedankt Rocco!
De eerste wedstrijd tegen RVVH JO13-3 begonnen we met Pascal als gelegenheidskeeper. Omdat de temperatuur tropisch was, lieten we zoals afgesproken de bal het werk doen en voetbalden we met verzorgd spel. De tegenstander was al snel afgemat en we creëerden verschillende mogelijkheden over de vleugels, maar de bal wilde er weer eens niet in. Mees schoot op lat, Sami kreeg de bal er van 2 meter afstand niet in, Wessel kwam een aantal maal alleen op de keeper af zonder te scoren, en ook de hardwerkende Niek kreeg hem er niet in. Kaeden kreeg het na 15 minuten benauwd door de hitte en we leken op een gelijkspel te eindigen. Maar in de laatste minuut veroverde Matthijs de bal en gaf een afgemeten dieptepass op Wessel, die met een laatste krachtsinspanning alles eruit perste en nogmaals alleen op de keeper af ging. Dit maal keek Wessel goed opzij en zag hij dat Niek attent was meegespurt: 1-0 met nog 10 seconden te gaan! Dat was een goed begin van het toernooi.
De 2e wedstrijd volgde tegen Slikkerveer JO13-3 ons wel bekend uit de competitie (zie hierboven). Deze wedstrijd begonnen we met Rocco als keeper, en net als de eerste wedstrijd lieten we de bal mooi rondgaan met goede combinaties vooruit. Olivier, Kaeden, Luuk en Pascal hielden de aanvallers van Slikkerveer kort, Tygo, Matthijs en Niels beheersten het middenveld en Mees, Niek en Sami stonden voorin op scherp. Ondanks dat Niek klaagde over de immense hitte, sleurde en trok hij alles overhoop en scoorde binnen 10 minuten 2 maal na assists van Sami en Matthijs. Na 10 minuten mocht Niek dan ook genieten van wat welverdiende rust in de schaduw en kwam Wessel erin. Bij een opbouwende aanval van Slikkerveer stapte Luuk perfect in, kwam goed voor zijn man en veroverde de bal om vervolgens Wessel alleen op pad te sturen naar de keeper met een schitterende pass. Wessel twijfelde geen moment en drukte de 3-0 af. Twee gespeeld, twee gewonnen. Op naar de laatste wedstrijd.
De laatste wedstrijd was tegen Blijdorp JO13-2 die al punten had laten liggen in voorgaande wedstrijden. Pascal stond de laatste wedstrijd weer onder de lat, en ondervond zowaar concurrentie om te keepen vooral vanwege de tropische temperatuur. Misschien door de eerste plaats bij de tussenstand in de poule, maar zeker door de bloedverzengende hitte was de koek een beetje op bij ons, en speelden we veel slordiger dan de voorgaande wedstrijden. Blijdorp wist zowaar wat aanvallen op te bouwen, maar de verdediging stond op zijn plek en wist telkens op tijd in te grijpen. Het middenveld met Rocco, Matthijs en Sami bouwde veelvuldig op, maar de verdediging van Blijdorp verdedigde fanatiek en wilde zich niet zomaar gewonnen geven. Onze voorhoede met Wessel, Niek en Mees had al veel gegeven in voorgaande wedstrijden en in deze hitte verdampte de energie waar je bijstond. Onder aanvoering van onze trouwe supporters (vanuit de schaduw - dat dan weer wel), werd nogmaals aangezet voor een aanval in de laatste minuut. Mees wist de achterlijn te bereiken en gaf voor op Wessel, die de bal erin tikte. De scheidsrechter keurde het doelpunt eerst goed, maar na aanhoudend protest van de grensrechter werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd. Einduitslag 0-0 wat voor Smitshoek JO13-5 genoeg was voor de toernooiwinst.

Een geweldig seizoen voor Smitshoek JO13-5: Kampioenschap, toernooiwinst, maar bovenal veel plezier en een geweldige sfeer in het team en fantastische support van ouders en grootouders. Met zijn allen hebben we genoten van dit seizoen.

Login

Zoeken