VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

VV Smitshoek 1 thumb

Met een duidelijk 6-1 overwinning op Oranje Nassau heeft Smitshoek zich alsnog gehandhaafd in de hoofdklasse. Daarmee kwam er nu 6 jaar toch een waardig afscheid van hoofdtrainer Raymond Frehe.

Smitshoek, met de 5-2 uitoverwinning in het achterhoofd, begon misschien toch te makkelijk aan de laatste wedstrijd van het seizoen. De gasten uit Groningen lieten duidelijk blijken dat ze nog in een goed resultaat geloofden en zetten de in de tenues van Vertom/ Mideko spelende gastheren direct onder druk en probeerden met lange ballen snel de 4 man voorin te bereiken.

In de 7e minuut moest doelman Mike v/d Wijngaard al ingrijpen toen spits Max Blauw alleen voor hem verscheen. In de 14e minuut gebeurde dit op nieuw na zeer slecht verdedigen van back Patrick Fonseca, en ditmaal kwam de spits als winnaar uit de strijd en zorgde voor de vroege 0-1 waar de Groningers naar op zoek waren.

Na deze tegentreffer trok Smitshoek het initiatief wat meer naar zich toe en probeerde het wat meer aan het voetballen te komen, en niet meer mee te gaan met het vechtvoetbal van de tegenstander. Bijna leidde dit tot de gelijkmaker van Gilliomar leona, maar zijn kopbal werd gekeerd door de uitstekende keeper Alex van Stralendorf. Na nog 1 benauwd moment voor Smitshoek, schot bovenkant lat, viel in de 32e minuut de gelijkmaker. Na goed doorgaan van Puncho Rekondie viel de bal in de kluts voor de voeten van Laurens Visser, die zijn 5e treffer in deze tweekamp liet noteren. Na nog 1 kans voor Leona en een mazzeltje dat Oranje Nassau voor buitenspel werd terug gefloten, wat het niet was, floot de prima leidende scheidsrechter J. Sanders af voor de rust.

Na de onderbreking kwam Sean Verburg John de Ronde vervangen, waardoor Laurens Visser zijn plaats achter de spitsen weer innam. Met 3 handige, snelle mannen voorin kreeg Smitshoek steeds meer mogelijkheden om de definitieve genadeslag toe te dienen, maar met name Puncho Recondie ging niet zorgvuldig met de geboden ruimte om. De 2-1 viel toch, en wel door de man die na 9 seizoenen zijn laatste wedstrijd voor Smitshoek speelde. Tom Achterberg kopte een corner hard in de verste hoek een gaf daarmee een prachtig afscheids cadeau. De wedstrijd was gespeeld Oranje Nassau kreeg nog een kans na een kleine onoplettendheid achterin, maar verder was het Smitshoek wat de klok sloeg. Puncho Rekondie zorgde op aangeven van Sean Verburg voor 3-1. De 4-1 viel via een eigen doelpunt na een ongelukkige kluts. Na wederom voorbereidend werk van Verburg zorgde Erwin Bravenboer voor 5-1, en even later waren de rollen omgedraaid. Na een prima steekpass van Bravenboer kon Sean Verburg de 6-1 binnen schieten. Het was tijd voor de applaus wissels.

Oud gedienden Gilliomar Leona en Tom Achterberg, die beiden helaas vertrekken, werden onder luid applaus naar de kant gehaald. Zij werden vervangen door Damian v/d Oever en Joren v/d Linden.

Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Sanders overheerste de tevredenheid.

Ondanks de matige resultaten in de competitie, blijft Smitshoek in de hoofdklasse, een klasse waar het gezien de vereniging en de goede jeugdopleiding in thuishoort.

Een mooi afscheid van trainer Raymond Frehe en zijn assistent Martin de Waard, die na 6 overwegend succesvolle jaren vertrekken naar SC Feyenoord. Het is nu aan de nieuwe trainer Richard Middelkoop om, met een vernieuwde selectie, Smitshoek in de komende jaren ook in de hoofdklasse te houden.

 

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg 21..jpg 22..jpg 23..jpg 24..jpg 25..jpg 26..jpg 27..jpg 28..jpg

Login

Zoeken