VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen week stapte de selectie het veld op voor de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen.
Onder leiding van nieuwe trainer Richard Middelkoop, in samenwerking met zijn nieuwe staf, wordt de ploeg klaargestoomd voor een nieuw seizoen in de hoofdklasse.

Onderdeel van de voorbereiding is de jaarlijkse dorpsderby tegen BVV Barendrecht.
Ditmaal werd er op De Bongerd om 14:30 uur afgetrapt.

Middelkoop stuurde direct veel nieuwkomers het veld in. Mike van de Wijngaart verdedigde het doel. In de verdediging vond men John van Vught (ASWH) op de linkerflank, Rutger van der Kleij (SHO) en Thijs Oomsen in het centrum en Remco de Neef (DRL) begon met rugnummer 2. Op het middenveld was er ruimte op de nummer tien voor Jordi Dekker, die terugkeerde na een avontuur bij Heerjansdam, waarbij hij ondersteuning vond van John de Ronde en Erwin Bravenboer. Voorin verschenen er drie nieuwe gezichten in het oranje: Jasper Huisman (VVGZ) begon op links, Bart Deprez in de spits (ASWH) en John van Engel, die al een verleden bij Smitshoek heeft, startte vanaf rechts.

In vier keer 22,5 minuut kreeg Smitshoek een zware kluif voorgeschoteld. Barendrecht, actief in de tweede divisie, was al drie weken in voorbereiding en had daarin gewonnen van onder andere OJC Rosmalen (5-2) en USV Hercules (1-0). Het was echter Smitshoek dat in het eerste kwart brutaal hoog druk zetten op de thuisclub. De thuisclub kreeg het lastig en Smitshoek had in deze fase ook de beste kansen.
Jordi Dekker werd voor de keeper gezet, maar zijn stifje met links ging naast. Daarnaast werden de inzetten van Van Engel en Huisman gekeerd. In het tweede deel van de eerste helft zakte Smitshoek in en had Barendrecht het betere van het spel. Rutger van der Kleij, herstellende van een knieblessure, verliet het veld voor Tracy Kapata. Nadat Barendrecht een aantal gevaarlijke mogelijkheden had gecreëerd, werd de inzet van Joey Jongeman getoucheerd, waardoor Mike van de Wijngaart kansloos was en de thuisclub op een 1-0 voorsprong kwam.

Na de rust kwam er een ‘Jong Smitshoek’ binnen de lijnen. Van de Wijngaart bleef staan wegens de afwezigheid van Oscar Roos en Robin Boot. Nieuwkomer Alex Ribeiro (Poortugaal) speelde als rechtsback, Tracy Kapata en Thijs Oomsen vormde het centrum en Ramon van der Wal begon als linksback. Op het middenveld was er plek voor nieuwkomer Mustafa Celen (XerxesDZB), Damian van der Oever en Noah de Neijs. Voorin speelde Juriën Reineta vanaf links, Luc Delmee in de spits en Jermain Sewambar speelde als hangende rechtsbuiten. Hoewel Barendrecht in deze fase duidelijk de betere ploeg was, had het wel even nodig om de tweede treffer te produceren. Een voorzet vanaf links werd echter door Daniël Esajas prachtig achterover gekopt en Van de Wijngaart kon er slechts naar kijken. Smitshoek kreeg nog twee goede kansen. Na een snel genomen vrije trap van De Nijs gaf Van der Wal goed voor, maar helaas kwam Delmee een voetje te kort voor een eretreffer. Daarnaast werd een goede solo van Juriën Reineta, de gevaarlijkste man in de tweede helft vanaf Smitshoekse zijde, gekeerd door doelman Van Splunter. Zo’n kwartier voor tijd mocht Lorenzo Braaf nog zijn debuut maken ten koste van aanvoerder Thijs Oomsen. Na 90 minuten stond er een 2-0 op het scorebord en hadden supporters van beide teams een leuke wedstrijd gezien.

Smitshoek heeft haar huid duur verkocht en kan redelijk tevreden terugkijken op de dorpsderby. Aanstaande zaterdag zal de ploeg Zwarte Pijl ontmoeten op het eigen sportpark. Aftrap is om half drie onder leiding van scheidsrechter A. Verhoeve.

Foto's: John van Neuren

00..jpg 01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg