1 logo smitshoek

Zwarte Pijl, actief in de derde klasse, als tegenstander deed de wenkbrauwen doen fronsen bij menig toeschouwer. Oorspronkelijk was de wedstrijd bedoeld voor een combinatie elftal aan Smitshoekse zijde, maar trainer Richard Middelkoop wilde de wedstrijd oppakken met de eerste twintig.
Zo werd er begonnen met: Mike van de Wijngaart, Mustafa Celen, Thijs Oomsen, Rutger van der Kleij (aanvoerder) en Damian van der Oever in de achterhoede.
Op het middenveld stonden Marcel Varela Ribeiro, Noah de Neijs en Laurens Visser.
In de aanval begonnen Luc Delmee, Bart Deprez en Jasper Huisman.

Dat Middelkoop en zijn staf de wedstrijd serieus namen, was duidelijk.
Smitshoek zat er bovenop en stak veel energie in het drukzetten bij balverlies.
Dit leverde al vroeg succes op: Deprez pakte de bal bij de opbouw van de gasten af, speelde Delmee aan en die liet hem vallen op Visser. Visser gooide er een mooie schijntrap uit en de bal lag in het net.
In balbezit waren de oranjezwarten geduldig. De bal ging van kant naar kant om via lopende mensen kansen te creëren.
Al snel lag de 2-0 erin na een prima bal van Ribeiro op Deprez. Vervolgens weer een mooie aanval over de rechterkant die uiteindelijk bij Laurens Visser terecht kwam.
Het ging in deze fase hard. Luc Delmee vond de opgekomen Noah de Neijs die de bal bekeken in de rechteronderhoek schoot.
De 5-0 was voor Luc Delmee, die prima voorbereidend werk van Jasper Huisman omzette in een rake kopbal.
Even later was het de goed opgekomen Damian van der Oever die oog had voor Jasper Huisman, waarna hij vervolgens zij eerste doelpunt voor Smitshoek kon produceren.
Voor de rust was het nogmaals Delmee, die dit keer in stelling werd gebracht door De Neijs.

Na de rust veel nieuwe namen aan Smitshoekse zijde:
Van der Wijngaart was nog steeds in het doel te vinden. In de achterhoede stonden Ramon van der Wal, John de Ronde, Tracy Kapata en Remco de Neef.
Op het middenveld vonden we Erwin Bravenboer, Damian van der Oever en Laurens Visser. Voorin werd het elftal compleet gemaakt door Jordi Dekker, ‘Joyba’ en Juriën Reineta.
Direct kwam het grootste gevaar van aanvoerder Erwin Bravenboer. Een schot eindigde op de paal en een knappe kopstoot werd door de doelman over het doel getikt.
Uiteindelijk was het Tracy Kapata, die een eerdere mogelijkheid miste, die de 8-0 vanuit een hoekschop op het scorebord zetten.
De 9-0 kwam op het conto van Jordi Dekker na een goede combinatie met Laurens Visser.
Vervolgens werden Van der Oever en Visser vervangen door Celen en Deprez.
De tiende kwam op naam van Joyba die een voorzet van de opgekomen Ramon van der Wal doeltreffend afronden.
Het slotstuk kwam op naam van Dekker. Hij maakte de 11-0 na voorbereidend werk van Deprez.

Hoewel het krachtverschil vooraf al groot was, lieten de mannen van Richard Middelkoop een uitstekende indruk achter.
Aanstaande week begint het Van Dongen & De Roo Toernooi op Smitshoek met Capelle, SC Feyenoord en Heerjansdam als deelnemende ploegen.
Dinsdag treft Smitshoek Heerjansdam en zaterdag komt men oude bekende Raymond Frehe tegen als trainer van SC Feyenoord.
Zeker het kijken waard!