1 logo smitshoekOefenwedstrijd drie van de voorbereiding stond in het teken van de aftrap van het Van Donge & De Roo Toernooi.
Hierin ontmoette gastheer Smitshoek Heerjansdam, dat afgelopen seizoen weer terugkeerde naar de eerste klasse.
Trainer Richard Middelkoop stuurde de volgende namen het veld op: Robin Boot, Mustafa Celen, Tracy Kapata, Marcel Varela Ribeiro (A), Van der Wal; Van der Oever, Joyba, Noah de Neijs; Luc Delmee, Sean Verburg en Juriën Reineta.

Smitshoek pakte direct het initiatief en kreeg een goede kans met een inzet van Delmee, maar zijn inzet werd gepareerd.
Even later werd dezelfde Delmee in de as van het veld gevloerd. De daaropvolgende vrije trap van Joyba kwam op de onderkant van de lat en de rebound werd op bijna een identieke plek gekopt door Sean Verburg, maar helaas vonden de oranjewitten opnieuw het net niet. Waar Heerjansdam het van uitvallen moest hebben, hadden zij minder kansen nodig. Een aanval over de rechterkant werd door de spits van de groenen, Ronald Ouwens, ingekopt en zo keek Smitshoek tegen een achterstand aan. Lang zou deze niet op het scorebord blijven, want het was vervolgens Verburg die de stand snel in evenwicht bracht. Daarna creëerde de thuisclub kans op kans. Kapata vond Verburg, die Reineta een goede kans bood. Schitterend gespeeld! De volgende aanval was raak. Sean Verburg, uitgeweken naar de rechterkant, trok strak voor en Delmee was er als de kippen bij om de voorsprong te noteren. Niet veel later had Delmee opnieuw kunnen scoren, maar helaas was de voorzet van Joyba net te scherp. Het mooiste moment van de eerste helft moest nog komen. Vanuit achteruit werd Ramon van der Wal gevonden die de bal hard inspeelde op Delmee die hem vervolgens liet vallen op Verburg. Voordat iedereen had kunnen knipperen lag de bal in het net en gingen we rusten met een 3-1 voorsprong voor Smitshoek.

Na de rust maakte Ruben Roodnat zijn opwachting in het doel. Al snel lag de vierde treffer in het net. Reineta vond Delmee. Zijn inzet werd nog gekeerd, maar Verburg gleed de rebound keurig binnen. Vervolgens werden Sean Verburg en Noah de Neijs naar de kant gehaald en kwamen Jordi Dekker en Laurens Visser binnen de lijnen. Al snel was het Dekker die een schitterende steekpass gaf op Reineta, die vervolgens vakkundig de keeper omspeelde en de 5-1 noteerde. Niet veel later was het weer Dekker die de bal naar Joyba speelde op de linkerflank. Hij gaf de bal hard voor en vond de borst van Luc Delmee, die de bal goed meenam en hard in de onderhoek schoof, 6-1. Vlak daarna werden Mustafa Celen en Juriën Reineta vervangen door Remco de Neef en Jasper Huisman. Er werd nog één keer gescoord. Een vlotte combinatie door de as tussen Dekker en Visser werd door eerstgenoemde eenvoudig afgerond en zo bepaalde hij de stand tegen zijn oude ploeg op 7-1. Ruben Roodnat kon zich nog eenmaal profileren door een inzet tegen de paal te verwerken en Rutger van der Kleij deed nog enkele minuten mee wegens het uitvallen van Ramon van der Wal. Eindstand: 7-1.

Een heerlijke pot voetbal op een mooie zomeravond. Zaterdag treed Smitshoek aan tegen SC Feyenoord van oud trainer Raymond Frehe. De Rotterdammers wonnen knap van Capelle met 3-1 en lijken met Smitshoek uit te gaan maken wie de Van Donge & De Roo beker mee mag nemen. Blijft de beker op Smitshoek of gaat hij mee naar Varkenoord? We gaan het zaterdag om 15:00 uur zien. Om 12:30 uur nemen verliezers Capelle en Heerjansdam het tegen elkaar op, dus voor alle voetballiefhebbers in de regio is er genoeg te beleven! Tot zaterdag.