VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

1 logo smitshoekHet treffen met oud-trainer Raymond Frehe vormde het decor van de finale van het Van Donge & De Roo Toernooi. Op een gezellig druk Sportpark stonden twee ploegen tegenover elkaar die allebei haar eerste wedstrijd wonnen.
Smitshoek won met 7-1 van Heerjansdam en Feyenoord was met 3-1 te sterk voor Capelle. Trainer Richard Middelkoop stuurde de volgende namen het veld in:

Robin Boot, Marcel Varela Ribeiro, Thijs Oomsen, Rutger van der Klein, Remco de Neef; Erwin Bravenboer, Noah de Neijs, Laurens Visser; Jordi Dekker, Bart Deprez en Jasper Huisman.

Het belang van het winnen van een prijs was zeker aanwezig, maar het treffen met de Rotterdammers vormde tevens de laatste loodjes voor de seizoensopener bij HSV Hoek. Een verre uitwedstrijd tegen de stugge Zeeuwse, zeg maar Belgische, tegenstander is een lastige seizoensstart. Feyenoord had zich afgelopen zomer ook goed versterkt en liet zien dat de ambities voor een stap naar de Hoofdklasse realistisch zijn. Het was in de eerste helft de betere partij op het mooi gesproeide en gemaaid hoofdveld. Doelman Robin Boot moest een aantal maal daadkrachtig optreden om een tegendoelpunt te voorkomen. De Rotterdammers zetten hoog druk en daar hadden de oranjezwarten moeite mee. Smitshoek probeerde zich voetballend vanuit de defensie onder de druk uit te voetballen en kwam zo een paar keer gevaarlijk voor het doel van SC Feijenoord. Jordi Dekker zag zijn diagonaal schot langs het doel scheren en ook Jasper Huisman's volley ging net langs. Een mooie combinatie leidde tot een doelpunt van Smitshoek maar werd afgekeurd vanwege vermeend buitenspel. De goed leidende arbiter van Gurp floot vervolgens voor de rust.

In de tweede helft kwam Sean Verburg binnen de lijnen voor Noah de Neijs en ging Jordi Dekker op het middenveld spelen. Hiermee kantelde de wedstrijd richting Smitshoekse zijde. Het elftal oogde fit en het spel was dynamisch met veel lopende mensen. Dit maakte het voor beide supporterskernen een interessant schouwspel. Smitshoek kreeg meer druk op de bal en Feyenoord had steeds meer moeite om de gevaarlijke aanvallers te bereiken. Toch kwamen ze er een aantal maal gevaarlijk uit en was er zeker dreiging voor het doel van doelman Boot. Met name Junior Obiku, die nog een jaar in de jeugd van Smitshoek speelde, was gevaarlijk aan de linkerkant met enkele harde voorzetten. De thuisclub stelde daar net zulke situaties tegenover. Onder andere Jasper Huisman kwam bijna tot scoren, maar zijn inzet werd gesmoord. Luc Delmee, Mustafa Celen, Damian van der Oever en Ramon van der Wal kwamen nog binnen de lijnen voor Marcel Varela Ribeiro, Erwin Bravenboer, Jasper Huisman en Bart Deprez. De grootste kans was van de gevaarlijkste speler aan Smitshoekse zijde, Sean Verburg. Hij wist de keeper te omspelen, maar helaas stuiterde de bal omhoog, waardoor zijn inzet over het doel verdween. Vervolgens floot de scheidsrechter af.

Hiermee won Smitshoek haar eigen Van Donge & De Roo toernooi. De eerste prijs voor de mannen is dus binnen. De ploeg oogt fit en gretig om aan het nieuwe seizoen in de Hoofdklasse te beginnen. Volgende week wordt er nog eenmaal geoefend. De ploeg reist dan af naar Huizen voor een oefenwedstrijd tegen een tegenstander uit de Hoofdklasse B. Aftrap in Huizen is om 14:30 uur.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG

Login

Zoeken