JO15 1

Bekerprogramma

Stand beker

O15-1: De competitie is weer spannend

JO15 1thumbNadat de eerste nederlaag in de competitie vorige week een feit was, mochten we gisteren aantreden tegen DSO. Een sterke tegenstander, die vorig seizoen kampioen werd in de derde divisie en zich ook nu in de top heeft gevestigd. Weer een mooi affiche in deze, tot nu toe, leuke competitie. We begonnen met Shery, Milan, Luca, Jordi, Reno; Brett, Renzo, Nathan; Jayden, Julian en Lloyd. Thom, Bakr, Rinus en Yannick begonnen op de bank. Jelmer en Sem zijn helaas nog geblesseerd, maar wel op de weg terug.

De wedstrijd begon aftastend. DSO typeerde zichzelf door enorme fysieke kwaliteiten, waarbij onze lange mannen zeker gemiddeld waren ten opzichte van de bezoekers uit Zoetermeer. Na vier minuten was er miscommunicatie tussen Jordi en Reno, waarna DSO er razendsnel uit kwam en op een 0-1 voorsprong kwam. Smitshoek had moeite om aan het voetballen te komen en ging mee in het fysieke spelletje van de gasten, wat vooral gekenmerkt werd door de lange bal. Hierdoor kregen Lloyd, Julian en Jayden ballen op alle hoogten ingespeeld en was het geen vermakelijke wedstrijd. Als we wat meer rust aan de bal hadden gehad, waren we wat makkelijker in de wedstrijd gekomen. Na twaalf minuten hadden we wel een mooie aanval over de linkerkant, waarbij Reno een prima voorzet afleverde bij de tweede paal. Daar was het de instormende Jayden die uit een moeilijke hoek de 1-1 noteerde. Hierna ging de wedstrijd over en weer, zonder echt grote kansen en fraai voetbal. Na achttien minuten was het DSO wat op een 1-2 voorsprong kwam. Een schot uit de tweede lijn toucheerde het been van Luca, waardoor Shery op het verkeerde been kwam te staan. Daarna wist Smitshoek nog een leuke aanval te creëren, maar helaas weet de voorzet van Lloyd geen Smitshoeker te vinden.

In de rust probeerde de trainers de ploeg terug aan het voetballen te krijgen. We moesten vaster in balbezit zijn om zo op zoek te gaan naar ruimtes. De jongens knikten instemmend en zo gingen we weer strijdlustig het veld op.

De tweede helft was dan ook wat beter. DSO gokte op de omschakeling en Smitshoek kreeg de gelegenheid om zich te verbeteren ten opzichte van de eerste helft. Na veertig minuten werd de hardwerkende Nathan vervangen door Thom. Smitshoek probeerde het wel, maar echt uitgespeelde kansen creëerde het niet. De gevaarlijkste mogelijkheden strandden in de eindfase met een verkeerde pass of voorzet. Een kwartier voor tijd kwam Bakr voor Jayden in de hoop om nog wat te forceren. Bakr liet na vijf minuten van zich spreken, maar zijn inzet ging rakelings over de lat. Tien minuten voor tijd ging Smitshoek va-banque spelen en stuurde Jordi naar voren. Tot echt gevaar kwam het helaas niet. Aan de andere kant werd het echter wel gevaarlijk. DSO verzuimde in de laatste tien minuten drie enorme kansen te benutten. Na acht minuten blessuretijd floot de arbiter af en droop Smitshoek af met een nieuwe terechte nederlaag.

Helaas was DSO gisteren de sterkere. Koploper JVOZ verloor bij Alexandria, waarbij UVS en DHC zich weer langzaam melden in de top van de competitie. DSO doet ook weer helemaal mee. Waar twee weken geleden de competitie redelijk beslist leek te zijn, is nu alles weer open. Wij moeten naar onszelf kijken. Van het leuke voetbal van de eerste vijf wedstrijden is weinig meer te zien en met een lastige uitwedstrijd tegen JVOZ op komst zal de koers snel weer gewijzigd moeten worden. Het devies is simpel: rustiger aan de bal blijven en meer vertrouwen in de eigen kwaliteiten en elkaar. Deze week gaan we weer hard trainen en dan gaan we zaterdag proberen de punten mee in de bus naar Smitshoek te nemen.