VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek heeft ook afgelopen zaterdag de volle winst gepakt en stevent ongestoord af op het kampioenschap in de 1e klasse C. De overwinning op Oranje Wit uit Dordrecht, eindstand 2-3 kwam tot stand in een matig duel waarin Smitshoek ook niet had te klagen over wat geluk.

De speaker had het voor de start van de wedstrijd over een topper. Dat is de wedstrijd echter niet geworden, hoewel aan het einde van de strijd er nog iets van spanning te ervaren viel. De ploeg van trainer Pippy Pruymboom ging in het laatste gedeelte van de wedstrijd nog voor een gelijkspel. Iets wat Smitshoek aan zichzelf had te wijten, daar de ploeg van trainer Raymond Frehe de stand in een eerder stadium vergat te vergroten. Het eerste kwartier van de wedstrijd had Oranje Wit een klein overwicht, zonder echter gevaarlijk te worden voor het doel van keeper Mike van de Wijngaart. Het ontbrak Smitshoek, spelend in het tenue met daarop de sponsornamen van de ING en Jordex, aan agressiviteit. Passes van achteruit kwamen niet altijd aan bij medespelers. In de 23e minuut lukte het echter Thijs Oomsen wel een vlijmscherpe pass te geven op Ricardo Merrelaar die zeer behendig een tegenstander uitspeelde en Laurens Visser bij de eerste paal de gelegenheid gaf te scoren. Misschien wat tegen de verhouding in op dat moment, maar Smitshoek stond wel op voorsprong. Het was ook de periode waarin Smitshoek het initiatief wat naar zich toe trok. Nadat Daniel da Cruz in de 26e minuut geblesseerd het veld had verlaten en vervangen werd door Sean Verburg, werd Laurens Visser bij een actie onderuit gehaald in het strafschopgebied. Tom Achterberg zag zijn penalty knap gestopt door Nick de Jong, keeper van Oranje Wit. Zodoende werd de ruststand bereikt van 0-1.

Trainer Raymond Frehe paste in de rust geen wissels toe. Smitshoek kwam al snel op een 0-2 voorsprong. Aanvoerder Erwin Bravenboer lag bij het nemen van een vrije trap de bal met precisie op het hoofd van Tom Achterberg. De bal schampte in de 49e minuut zijn kruin en verdween achter de keeper van Oranje Wit. De trainer van Oranje Wit bracht direct twee nieuwe spelers in en probeerde de wedstrijd nog te laten kantelen. In de 59e minuut werd het zowaar 1-2. Brandon Koneman scoorde voor de thuisploeg. De linkerspits had een paar minuten hiervoor eigenlijk rood moeten krijgen na een domme actie op de enkels van Joren van der Linden, waarvoor de niet altijd consequent fluitende scheidsrechter Wagenaar een bestraffing met geel voldoende vond. Oranje Wit ging opportunistisch spelen en had de pech dat paal en lat in de weg stonden bij hun doelpogingen. Smitshoek kreeg kansen om de voorsprong te vergroten, wat echter niet gebeurde. In de 67e minuut werd Ricardo Merrelaar gewisseld voor John de Ronde. Laurens Visser ging in de spits spelen. Hij had al snel succes want in de 78e minuut kon hij alleen afgaan op de keeper van Oranje Wit. Onreglementair werd hij gestuit in het strafschop gebied, wat er voor zorgde dat Tom Achterberg voor de tweede maal deze middag vanaf de stip mocht aanleggen. Onberispelijk schoot hij Smitshoek naar 1-3. Jordy Dekker kwam Gilliomar Leona nog vervangen in de 82e minuut en mocht zodoende de laatste pogingen van Oranje Wit meemaken om de stand nog te wijzigen. Nadat wederom Brandon Kroneman de bal in de 88e minuut achter Mike vd Wijngaart krulde, ging Oranje Wit in blessure tijd nog volop voor een gelijkspel. Gelukkig voor Smitshoek lukte hen dat niet meer en konden er dus weer 3 punten worden bijgeschreven.

Smitshoek begon in de opstelling:
Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Romain van Bruggen, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Erwin Bravenboer (aanv.), Gilliomar Leona (82e Jordy Dekker), Tom Achterberg, Ricardo Merrelaar (67e John de Ronde), Laurens Visser, Daniel da Cruz (26e Sean Verburg).

A.s. zaterdag speelt Smitshoek de thuiswedstrijd tegen Zuidland. Aanvang: 14.30 uur.

IMGP5241.JPG IMGP5258.JPG IMGP5262.JPG IMGP5280.JPG IMGP5295.JPG IMGP5299.JPG IMGP5306.JPG IMGP5337.JPG IMGP5353.JPG IMGP5359.JPG IMGP5368.JPG IMGP5402.JPG IMGP5407.JPG IMGP5421.JPG IMGP5431.JPG IMGP5448.JPG IMGP5456.JPG IMGP5464.JPG IMGP5484.JPG IMGP5493.JPG IMGP5509.JPG IMGP5519.JPG IMGP5522.JPG

Login

Zoeken