VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek, de ongeslagen koploper in 1C, ontving zaterdag het op plaats negen bivakkerende Zuidland. De Zuidlanders kwamen voor een punt naar Sportpark Smitshoek en slaagden in die missie. Smitshoek had moeite met de stugge Zuidlandse defensie en kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel.

Op het uitstekende hoofdveld van Sportpark Smitshoek kenden de Voordijkers in de tenues van Universal Steel Holland en Z-Press een moeilijk begin van de wedstrijd. Zo verwerkte Patrick Fonseca op de doellijn een Zuidland aanval tot hoekschop. Zuidland speelde defensief en loerde op de counter, terwijl Smitshoek in een te laag tempo onmachtig was een gaatje te vinden in de stugge Zuidlandse defensie. Na een klein half uur weer een Zuidland uitbraak, maar de inzet van de Zuidland spits Murat Gök ging net naast. Toch kwam Smitshoek op voorsprong, Sean Verburg bereikte aanvoerder Erwin Bravenboer, die goed doorging in het 16 meter gebied, zijn inzet werd door Gilliomar Leona binnen gefrommeld, 1-0.

Na de thee stuurde trainer Raymond Frehe een ongewijzigd team het veld in, maar de oranje-zwarten kwamen niet scherp uit de kleedkamer, al binnen twee minuten stond de gelijkmaker op het scorebord. Stephan Baaij zorgde voor de verassende gelijkmaker, 1-1.  Een prima Smitshoek aanval over rechts, via Gilliomar Leona en Ricardo Malaihollo bereikte Laurens Visser, die voor de 2-1 zorgde. Maar enkele minuten later weer een doelpunt uit het niets voor Zuidland. Een overtreding op Ricardo Malaihollo werd niet bestraft door arbiter Willem Kuijntjes, waarop de bal bij een Zuidland aanvaller belandde die de bal fraai achter doelman Mike van de Wijngaart krulde, 2-2. Smitshoek was even later nog gevaarlijk over rechts via Gilliomar Leona, maar uit zijn voorzet werd niet gescoord. Zuidland was tevreden met een puntje en Smitshoek niet bij machte om de winnende treffer te maken, waarmee de 2-2 eindstand een feit werd.

Naaste concurrent Rijsoord speelde 3-3 gelijk tegen Heerjansdam, terwijl de andere concurrenten wel wisten te winnen. Het ongeslagen Smitshoek staat er nog steeds riant voor, maar in de volgende wedstrijd uit tegen Pelikaan moeten er weer punten gepakt worden. Op Sportpark Bakestijn in Zwijndrecht wordt aanstaande zaterdag om 15.00 uur afgetrapt.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG