VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen zaterdag ging Smitshoek op bezoek in Zwijndrecht bij laagvlieger Pelikaan. Na het gelijkspel van vorige week was Smitshoek er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten. De mannen van trainer Raymond Frehe kwamen dan ook scherp uit de kleedkamer.

Al binnen 3 minuten was er een goede kans, echter wist Laurens Visser de bal net niet tussen de palen te krijgen.

Na een goede eerste 10 minuten  was het Pelikaan dat wat meer ging meevoetballen. Er waren zelfs wat kansjes, maar doelman Mike van de Wijngaart werd niet echt in verlegenheid gebracht. Smitshoek was voetballend duidelijk de betere ploeg op het kunstgras. In de witte tenues van Jordex/ING bank waren er in de eerste helft nog een aantal kansen echter tot doelpunten kwam het niet. Eigenlijk was het belangrijkste wapenfeit het inbrengen van Joren van der Linden voor de geblesseerde Ricardo Malaihallo, vlak voor rust.

In de tweede helft begon Smitshoek scherp met een veelvuldig opkomende Joren van der Linden. Snel bediende hij Laurens Visser en Ricardo Merrelaar op maat, echter wisten ze beide het net niet te vinden. De samenwerking met Gilliomar Leona op rechts liep soepel en na een kwartier was Van der Linden zelf dichtbij de openingstreffer. Zijn lob over de keeper viel echter bovenop de lat. Uiteindelijk was het topscorer Laurens Visser die na 56 minuten met het hoofd de 0-1 op het scorebord bracht op aangeven van Joren van der Linden. Gelijk bracht Frehe Daniël da Cruz in voor Sean Verburg. Smitshoek ging door met zoeken naar de goal om de wedstrijd in het slot te kunnen gooien. Gilliomar Leona kon even later niet de goede richting vinden en schoot net naast. Met John de Ronde in de plaats van Ricardo Merrelaar in de laatste 25 minuten werd er doorgejaagd op doelpunten. Pelikaan wankelde een aantal keer. John de Ronde schoot na een mooie combinatie met Laurens Visser  net over en Gilliomar Leona was er 2 keer dicht bij. Vlak voor tijd probeerde Pelikaan nog een punt uit het vuur te halen, maar de solide verdediging van Smitshoek gaf weinig meer weg.

Door de 0-1 overwinning komt Smitshoek op 48 punten uit 20 wedstrijden. Dat is 8 verliespunten minder dan Rijsoord. Rijsoord moet echter nog 3 wedstrijden inhalen.

Op 2 april treed Smitshoek weer aan op eigen veld. Er zal om 14.30 uur afgetrapt worden tegen SHO.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG