VV Smitshoek 1 thumbHet einde nadert in de eerste klasse C, er wordt veel gerekend, wanneer kunnen de oranje-zwarten kampioen worden? Hoe is de stand in de derde periode? Kortom genoeg gesprekstof rondom het vlaggenschip van Smitshoek. Uiteindelijk moet er gewoon gevoetbald worden en moeten er ook nog punten gehaald worden.

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen SHO op het programma. De formatie van Raymond Frehe, dit keer spelend in de shirts van Mideko Shipping bv en ITG, beleefde een lastige start van de wedstrijd. Smitshoek dat startte met John de Ronde in de basis voor de niet geheel fitte Ricardo Merrelaar, had moeite met  SHO. De Oud-Beijerlanders begonnen fel en wonnen zodoende veel duels. De eerste kansen waren dan ook voor de ploeg van Richard Middelkoop. Na balverlies van Romain van Bruggen kon Giovanni Klaverweide uithalen, zijn van richting veranderde schot verdween net naast het doel van Mike van de Wijngaart. Niet veel later kon Sediq Walizada alleen op keeper van de Wijngaart afgaan, de sluitpost bewees zijn klasse en pareerde de inzet van de SHO-spits. Pas in de 29e minuut werd Smitshoek gevaarlijk, captain Erwin Bravenboer schoot de bal snoeihard in het zijnet. De wedstrijd kantelde en Smitshoek pakte meer initiatief, John de Ronde kon aanleggen na een prima pas van Laurens Visser, maar de aanvaller stuitte op de SHO-goalie Brian de Vaal.  Net voor rust golfde het spel heen en weer, Walizade claimde een strafschop, maar het was overduidelijk dat de snelle spits te makkelijk naar de grond ging. In het andere strafschopgebied maakte Laurens Visser in de 44e minuut de 1-0. De verder prima leidende arbiter Maarten van Grinsven uit Den Bosch, keurde het doelpunt echter om onduidelijke redenen af.

Na rust bleef Smitshoek de betere ploeg, maar het ontbrak aan grote kansen. Reden voor Raymond Frehe om de aanvalsdruk nog wat op te voeren,  Ricardo Merrelaar en Sean Verburg kwamen nog in de ploeg en de druk op de SHO defensie nam toe. In de defensie moest Thijs Oomsen capituleren in verband met een blessure aan de achillespees. De routinier werd verdienstelijk vervangen door de jongeling Giovanni Smit, die normaliter in het tweede elftal acteert. In de 79e minuut, kreeg Smitshoek haar grootste kans, na een splijtende pas van Joren van der Linden, kon John de Ronde doorgaan, de aanvaller kreeg weinig tijd van de goed georganiseerde SHO-defensie, zodat sluitpost Brian de Vaal de bal kon stoppen.  Na dit wapenfeit werd het niet meer spannend, in de 93e minuut floot scheidsrechter van Grinsven af. Smitshoek en SHO hielden elkaar in evenwicht; eindstand 0-0.

Aanstaande zaterdag kan er weer veel gebeuren. De concurrenten Brielle en Rijsoord ontmoetten elkaar, terwijl Smitshoek mag aantreden in en tegen Nieuw-Lekkerland. De wedstrijd van concurrent Rijsoord werd afgelopen zaterdag na 39 minuten gestaakt bij een 0-1 stand in het voordeel van Rijsoord. Bij de Rijsoordse ploeg werd de keeper uit het veld gestuurd en zal de KNVB een datum moeten plannen voor het uitspelen of overspelen van deze wedstrijd. Kortom er is weer veel te rekenen voor u, maar de kans op een kampioenswedstrijd op 23 april thuis tegen Prinsenland is aanwezig.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG 21..JPG 22..JPG