VV Smitshoek 1 thumbKoploper Smitshoek liep in de 22e wedstrijd in 1c tegen de eerste nederlaag aan. In en tegen Nieuw-Lekkerland werd het na 1-1 ruststand uiteindelijk 2-1 voor de thuisclub. Jeroen Wolf opende met een mooie lob de score. Vlak voor rust bracht Rody van Hemert de partijen op gelijke hoogte.

In het eerste kwartier na rust verzuimde Smitshoek een op dat moment verdiende voorsprong te nemen. Tien minuten voor tijd viel de beslissing. Andy van Vugt kopte geheel vrijstaand een corner in: 2-1.

De oranje-zwarten, gestoken in tenues van ZPress en Universal Steel, begonnen met Rody van Hemert als links back. Hij verving Patrick Fonseca die om diciplinaire redenen aan de kant bleef. De eerste kansen waren voor Smitshoek. Een prima aanval via Gilliomar Leona en Joren van der Linden bracht Daniel da Cruz in vrije koppositie. Zijn kopbal verdween naarst de kruising. Direct daarna was het aan de andere kant raak. Jeroen Wolf kwam vrij en Mike van de Wijngaart stond ver voor zijn doel. De goalie was kansloos bij de fraaie lob: 1-0. Daniel da Cruz kwam na zwak verdedigen in een prima positie. Zijn inzet verdween voorlangs. Smitshoek had in deze fase geen grip  op de wedstrijd en hield het veld veel te lang. Nieuw Lekkerland speelde veelal de lange bal en bleef hiermee gevaarlijk. Een schot van de hard werkende Tom Achterberg werd prima gekeerd door doelman Edward de Groot. Een inzet van middenvelder Niels Brekelmans  vloog over het Smitshoekse doel. Vlak voor rust kwam het team van coach Raymond Frehe op gelijke hoogte. Uit eerder corner viel de bal voor de voeten van Rody  van Hemert. Hij maakte geen fout en tekende van dichtbij voor de 1-1. Jeroen Wolf profiteerde daarna niet van matige verdedigen in de Smitshoek-defensie en schoot naast.

De eerste kansjes na de thee waren voor de fanatieke thuisclub. Mike van de Wijngaart tikte een indirecte vrije schop over en Sjoerd Slob kopte net naast. Na een uur spelen kwamen Ricardo Merrelaar en Patrick Fonseca in het veld voor Laurens Visser en de licht geblesseerde Thijs Oomsen. Smitshoek zette Nieuw-Lekkerland onder druk en kreeg kansen. Eerst bracht doelman Edward de Groot redding  op een inzet van Daniel da Cruz. Direct daarna wederom een grote kans voor Daniel da Cruz en in de rebound een inzet van John de Ronde.  Goalies Edward de Groot hield Nieuw- Lekkerland op de been. Nieuw-Lekkerland bleef gevaarlijk bij counters. Andy van Vugt werd net niet bereikt door de ingevallen Daniel Munoz. Rond de 80e  minuut kreeg Smitshoek twee corners te verwerken. Bij de eerste corner bracht Mike van de Wijngaart nog redding bij een kopbal van Andy van Vugt. De tweede keer was het wel raak. Andy van Vugt kopte snoeihard de 2-1 binnen. In de slotfase probeerde Smitshoek de nederlaag nog te voorkomen. Tom Achterberg schoot vanaf de zestien net over. Ondanks dat arbiter Colle uit Leerdam 7 minuten extra tijd bij telde wist Smitshoek niet echt meer gevaarlijk te worden en ging de thuisclub er in dit spannende duel met de volle winst van door. Weer had Smitshoek dus geen antwoord op het directe en op inzet gebaseerde spel van Nieuw-Lekkerland. Ging men vorig seizoen in de nacompetitie  om degradatie met 2-1 ten onder, nu liep Smitshoek tegen de eerste nederlaag van het seizoen aan. Met nog 4 wedstrijden te gaan bedraagt de voorsprong op belager Brielle 7 punten. Op 23 april is de eerst volgende competitie wedstrijd . Thuis tegen het gedegradeerde Prinsenland.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG