VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

1 logo smitshoek

Smitshoek werd dan afgelopen zaterdag toch geen kampioen. Brielle was de schuldige en gooide roet in het eten door haar wedstrijd te winnen tegen Oude Maas. Smithsoek voldeed aan haar plicht door Prinsenland te verslaan met 2-1.

Het verschil in punten met Brielle blijft daardoor 7 punten met nog 3 wedstrijden te gaan. Bij winst van Smitshoek aankomende zaterdag in de uitwedstrijd tegen Oude Maas kan de kampioensvlag worden gehesen.

Het al gedegradeerde Prinsenland probeerde met 10 man voor het doel Smitshoek van een overwinning af te houden. Men kwam zelden over de middenlijn, wat ook eigenlijk wel de verdienste was van het team van trainer Raymond Frehe. Het in het oranje tenue spelende Smitshoek met daarop de sponsornamen ZPress Media Group en Universal Steel zette Prinsenland direct vast op eigen helft en gaf het signaal af dat er maar een ding moest gebeuren deze middag en dat was: winnen. De buitenspelers werden meerdere malen goed gezocht en gevonden en kansen werden er volop gecreëerd. Echter gescoord werd er niet in de eerste helft. In de 21e minuut kreeg spits Ricardo Merrelaar de kans de score te openen wat echter niet lukte daar de keeper van Prinsenland Ivo Boluyt niet wilde meewerken aan een voorsprong voor de thuisclub. Een paar minuten later liepen Laurens Visser en aanvoerder Erwin Bravenboer elkaar gigantisch in weg. De op maat verstuurde voorzet van Gilliomar Leona werd op die manier ook niet verzilverd. Voor rust kregen Thijs Oomsen, Ricardo Merrelaar en Tom Achterberg nog kansen om de score te openen. Aan de beginstand kwam echter geen verandering met de rust.

Spelend richting de in grote getallen aanwezige eigen supporters en het grote spandoek met daarop: ‘Smitshoek op weg naar de hoofdklasse’ deed de spelers beseffen dat er deze middag toch echt wel gewonnen moest worden. En dat gebeurde dan ook direct na de rust. Nog maar net 3 minuten oud kopte Thijs Oomsen de 1-0 achter de keeper van Prinsenland. Hij verzilverde een vrije trap genomen door Erwin Bravenboer. Erwin Bravenboer zorgde kort hierna met een afstandsschot van zo’n 25 meter voor de verdiende voorsprong van 2-0. Een grotere uitslag lag voor de hand. Zo kwam Daniel da Cruz in de 54e minuut alleen voor de keeper, kwam Ricardo Merrelaar na een mooie solo links voor een open doel te staan, maar zijn schot was te zacht en werd van de doellijn gehaald. Kansen werden volop gecreëerd maar niet benut.

In de 62e minuut werd Sean Verburg, ingevallen voor Daniel da Cruz, onderuit gehaald in het strafschop gebied. Scheidsrechter Richard van de Rest kon niet anders dan de bal op de stip leggen. Een uitgelezen kans om de voorsprong te vergroten. Romain van Bruggen werd het gegund te scoren wat hij echter na liet te doen. Keeper Ivo Boluyt pakte de zwak ingeschoten strafschop. In de 88e minuut werd het nog 2-1. Vanaf 25 meter schot de keeper van Prinsenland, daarvoor speciaal naar voren gekomen, de bal onberispelijk langs de muur en keeper Bryan Struis van Smitshoek. Het leverde hem applaus op van de luid aanwezige Smitshoek supporters achter zijn doel.

In deze sportieve wedstrijd hield Smitshoek dus de 3 punten in eigen huis en kwam zodoende weer een stap dichter naar de titel in de eerste klasse C.

A.s. zaterdag staat de ‘kampioenswedstrijd’ op het programma, uit tegen Oude Maas.

Trainer Raymond Frehe bracht de wedstrijd tegen Prinsenland de volgende spelers in het veld: Bryan Struis, Joren vd Linden, Romain v Bruggen, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Erwin Bravenboer, Gilliomar Leona, Tom Achterberg (70e John de Ronde), Ricardo Merrelaar, Laurens Visser (87e Ricardo Malaihollo), Daniel da Cruz (62e Sean Verburg).

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG 21..JPG 22..JPG 23..JPG 24..JPG 25..JPG 26..JPG

Login

Zoeken