VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek keert na een afwezigheid van een jaar terug in de hoofdklasse. De formatie van oefenmeester Raymond Frehe greep door een verdiende 0-3 zege bij Oude Maas de titel in 1C. Na een 0-0 ruststand brak middenvelder John de Ronde na de pauze de wedstrijd open. Twee fraaie treffers van Gilliomar Leona gaven nog meer cachet aan het dik verdiende kampioenschap van de oranje-zwarten.

De 'voetbalkenners' onder de ruim 500 toeschouwers in Albrandswaard hadden al in vroeg in de wedstrijd gezien dat de door schorsingen en blessures geteisterde thuisclub Smitshoek niet van een zege en het kampioenschap zou afhouden. Natuurlijk kon Oude Maas bogen op het feit dat de grillige topscorer Gerwin Lake op slag van rust de deklat boven invaller doelman Bryan Struis (hij verving de met een vervelende voetblessure tobbende Mike van de Wijngaart) raakte. Eerder in de wedstrijd kreeg ook Bas de Koning namens de ploeg van de scheidende trainer Warry van Wattum nog een dot van een kans. Hiermee zijn direct de enige wapenfeiten van Oude Maas gememoreerd. Smitshoek moest het spel (wederom) maken en werkte een gedegen wedstrijd af. Direct na de opening knikte Laurens Visser na een vrije schop van Erwin Bravenboer het leer in de handen van invaller doelman Diony Vente. Even later had Erwin Bravenboer van afstand bijna succes. Zijn inzet met het linkerbeen miste de juiste precisie. Oude Maas probeerde zich met veel strijdlust (wat aanvoerder Gianluca Been al vroeg in de wedstrijd op een gele prent van arbiter Matthijs Jobse kwam te staan) staande te houden. Smitshoek liet zich echter niet van de wijs brengen en wachtte geduldig op de mogelijkheden die wel moesten komen. Tom Achterberg was in deel een nog het dichtst bij de openingstreffer in de kampioenswedstrijd. Vrij voor doelman Diony Vente werkte de onvermoeibare Achterberg met links iets te gehaast af en kwam Oude Maas nog met de schrik vrij.

Na de pauze was Smitshoek heer en meester en kwam Oude Maas niet meer in het stuk voor. Laurens Visser kopte een hoekschop van Gilliomar Leona snoeihard naast. Na ruim een uur spelen zorgde de attente John de Ronde voor het bevrijdende eerste doelpunt. Toen Gilliomar Leona met nog een kwartier op de klok met een streep in de kruising de score verdubbelde was het pleit definitief beslist. In de slotfase liep Smitshoek door diezelfde Leona nog verder uit, 0-3. Na het laatste fluitsignaal van de Zeeuwse leidsman Matthijs Jobse konden de kurken van de champagneflessen en mocht aanvoerder Erwin Bravenboer uit handen van KNVB-ambassadeur Gerard van der Meijde namens het team als eerste de kampioensmedaille in ontvangst nemen. Vriend en vijand was het er na afloop over eens dat Smitshoek de terechte kampioen in 1C is. Achtervolger Brielle deelde in eigen huis de punten met VVGZ (1-1) waardoor Smitshoek (24-55) met nog twee speelronden te gaan onbereikbaar werd voor Brielle (24-46), dat via de nacompetitie gaat proberen promotie naar de hoofdklasse af te dwingen.

Zaterdag a.s. staat de derby tegen Heerjansdam op het programma. De formatie van trainer Fop Gouman staat in de gevarenzone en heeft de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie af te wenden. Op de Molenwei wordt om 14.30 uur afgetrapt.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 21..JPG 22..JPG 23..JPG 24..JPG 25..JPG 26..JPG 27..JPG 28..JPG 29..JPG 30..JPG 31..JPG 32..JPG 33..JPG 34..JPG 35..JPG

Login

Zoeken