VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbOp sportpark Molenwei in en tegen Heerjansdam kon kampioen Smitshoek vrijuit spelen. Heerjansdam had een missie.  Een punt halen en rechtstreekse degradatie uit de eerste klasse C voorkomen. En zoals zo vaak gaat: het team met een missie haalde haar doel.

Smitshoek kwam vroeg in het duel nog wel op voorsprong maar nog voor rust kwam Heerjansdam langszij. Na een kwartier in de tweede helft keken de oranje-zwarten tegen een 3-1 achterstand aan. Smitshoek zette aan en uiteindelijk eindigde het duel in 3-3.

Op deze eerste zomerse wedstrijddag [26 graden] kwam Smitshoek, met Sean Verburg in de basis voor de absente John de Ronde, al snel in het duel op voorsprong.  Na zo’n 5 minuten werd een vrije schop van Erwin Bravenboer bekwaam door Sean Verburg achter doelman Sander Schreuder gekopt: 0-1.  Smitshoek speelde in de beginfase de bal rustig rond en het kwalitatief matige Heerjansdam was niet bij machte gevaarlijk te worden.  Een vrije bal van Thomas Oomsen [de broer van], na een handsbal buiten de zestien van doelman Brian Struis, werd goed gekeerd door diezelfde doelman. Aan de andere kant zorgde een over 60 meter opstomende Patrick Fonseca voor gevaar. Hij bereikte Sean Verburg wiens inzet werd geblokt. Smitshoek stopte steeds minder arbeid in het duel en kreeg na een half uur het deksel op de neus. Laurens Visser werkte voor zijn eigen doel onvoldoende weg en Heerjansdam aanvoerder Mike Sloof kegelde vanaf zo’n 7 meter fraai binnen:  1-1. Het duel ging gelijk op. Daniel da Cruz was niet attent genoeg bij een van de weinige goede voorzet Gilliomar Leona. In de Smitshoek defensie deed de gedreven Thijs Oomsen geconcentreerd en prima zijn werk.

Na rust kwam het team van trainer Fop Gouman goed uit de kleedkamer. Een voorzet van Sharog Susani werk door Jelmer Nugteren over gekopt. Even later was het raak. Na een scrimmage uit een vrije bal voor het Smitshoek doel wist Mike Sloof het doel te vinden: 2-1. Smitshoek was nog niet van de schrik bekomen of het stond 3-1. Gert Jan plaisier wist fraai de vrije bovenhoek te vinden.  Trainer Raymond Frehe vond het welletjes en wisselde Joren van der Linden, Erwin Bravenboer en Daniel da Cruz voor Ricardo Malaihollo, Sten Wever en Ricardo Merrelaar.  Onder aanvoering van Tom Achterberg zette Smitshoek de achtervolging in. Eerst werd op de rand van buitenspel nog een goal van Gilliomar Leona afgekeurd. Even later viel de aansluitingstreffer. Tom Achterberg schoot via een been van een verdediger vanaf 20 meter het leer hard in het vijandige doel:  2-3. Heerjansdam wankelde en beperkte zich tot verdedigen. Sten Wever ging op de linkervleugel prima door en bracht Laurens Visser in stelling. Smitshoeks topscorer had geen moeite met dit buitenkansje en kopte de gelijkmaker binnen: 3-3. In de slotfase bleef Heerjansdam zich met hand en tand verzetten.  Sten Wever kreeg nog een prima schietkans, maar zijn harde inzet werd gekeerd. Ver in de blessuretijd leek het duel nog een verrassend slot te krijgen. Invaller Rafiek Casteleins kwam geheel vrij voor het Smitshoek doel. Tot teleurstelling van geheel Heerjansdam verdween de inzet van de ex-Smitshoek spits [volgend jaar Alexandria ‘66] naast het doel. Zo kreeg Heerjansdam wat men wilde [minimaal 1 punt en recht op na competitie] en liet Smitshoek onnodig 2 punten liggen.  Na afloop was de stemming onder de Heerjansdammers opperbest en bleek dat beide clubs zeer vriendschappelijke banden hebben. Heerjansdam businessclub voorzitter Renes liet het openen van het buffet aan een trotse Smitshoek ere-voorzitter Joop Nootenboom, die zichtbaar genoot na het voor Smitshoek geweldig verlopen seizoen. Volgende week de slotwedstrijd. Op het eigen sportpark Smitshoek om 14.30 uur tegen Rijsoord.

IMGP6502.JPG IMGP6504 (2).JPG IMGP6509 (2).JPG IMGP6514.JPG IMGP6517.JPG IMGP6521.JPG IMGP6522.JPG IMGP6532.JPG IMGP6547 (2).JPG IMGP6570.JPG IMGP6576.JPG IMGP6580.JPG IMGP6581.JPG IMGP6617.JPG IMGP6619.JPG IMGP6621.JPG IMGP6633.JPG IMGP6646.JPG IMGP6653.JPG IMGP6660 (2).JPG unnamed.jpg unnamed1.jpg

Login

Zoeken