VV Smitshoek 1 thumbKampioen Smitshoek is het uitstekende seizoen geëindigd met een 3-3 gelijkspel tegen runner-up Rijsoord. Bij rust leidden de oranje-zwarten door doelpunten van Ricardo Merrelaar en Erwin Bravenboer met 2-1. Toen Laurens Visser na de pauze de stand op 3-1 bracht leek het pleit beslist. Rijsoord kwam in deel twee echter sterk voor de dag en wist er alsnog een gelijkspel uit te slepen.

De start van de thuisclub was uitstekend. Al binnen 120 seconden had Erwin Bravenboer de openingstreffer op zijn schoen. Op aangeven van Ricardo Merrelaar drukte de middenvelder vrij voor doelman Michael Bekkers niet koelbloedig genoeg af. Even later was het wel raak. Ricardo Merrelaar kapte zich bekwaam vrij en liet Bekkers kansloos, 1-0. Smitshoek bleef in de openingsfase van het duel domineren. Vleugelverdediger Joren van der Linden stoomde op en Ricardo Merrelaar was vervolgens ongelukkig in de afronding. Na een half uur spelen had Rijsoord de hulp van scheidsrechter Harold van de Ketterij nodig om op gelijke hoogte te komen. De leidsman beloonde een buiteling van Ibrahim El Koubai met een strafschop. Aanvoerder Mike van Gool bleef vanaf de stip uiterst koel, 1-1. De oranje-zwarten gingen vervolgens alsnog met een verdiende voorsprong rusten. De anders betrouwbare doelman Michael Bekkers verkeek zich op een indraaiende vrije schop van Erwin Bravenboer, 2-1.

Na de thee was het de uitgebroken Ibrahim El Koubai die het eerste speldenprikje uitdeelde. Doelman Bryan Struis kon met de vingertoppen redding brengen. Toen even later Laurens Visser Desley de Wolf op snelheid klopte en fraai afrondde, leek de wedstrijd beslist, 3-1. Het antwoord van Rijsoord liet niet lang op zich wachten. Middenvelder Berry de Groot bekroonde zijn goede wedstrijd met de aansluitingstreffer. De formatie van trainer Gijs Zwaan putte moed uit dit doelpunt en rechtte de rug. De beste kansen waren vervolgens voor de gasten uit Rijsoprd. Een vlammend afstandsschot van Berry de Groot vloog net naast en doelman Bryan Struis moest handelend optreden bij een vrije schop van Nick de Zeeuw. Smitshoek kon hier in het tweede bedrijf aanvallend te weinig tegenover stellen. In de slotfase toonde topschutter Mike van Gool zijn killersinstinct en kreeg Rijsoord loon naar werken, einduitslag 3-3. Rijsoord verzekerde zich op de laatste speeldag van een ticket voor de nacompetitie en gaat via de lange weg proberen promotie naar de Hoofdklasse af te dwingen. Rest te vermelden dat de ervaren Zeeuwse arbiter Harold van de Ketterij maar liefst zes gele kaarten (keurig verdeeld over beide teams) nodig had om het duel in goede banen te leiden.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG P5140508.JPG