VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is de competitie in de Hoofdklasse A afgelopen zaterdag slecht begonnen tegen Swift uit Amsterdam. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Gansner stond er 1-4 op het scorebord en die score had nog wel hoger kunnen uitvallen. Trainer Raymond Frehe van Smitshoek noemde na de wedstrijd de missie van deze middag kansloos. Een terechte analyse.

Het in het thuistenue spelende Smitshoek met daarop de sponsornamen van Z-Press en Universal kreeg al direct in het begin van de wedstrijd te maken met een tegenstander Swift die duidelijk naar Barendrecht was afgereisd om de punten weer mee naar huis te nemen. Swift, een fysiek sterke ploeg koos duidelijk voor een aanvallend concept en creëerde al snel in de wedstrijd een aantal kansen. De ploeg uit Amsterdam speelde gemakkelijker dan de thuisploeg, die wat meer geforceerd het spel probeerde te maken. De passes waren echter slecht verzorgd en voorin kon men de bal niet vasthouden. De achterste linie, onder aanvoering van de gedreven spelende aanvoerder Thijs Oomsen had zodoende de handen vol aan de aanvallers van Swift. Toch kreeg Smitshoek zo rond de 29e minuut een uitgelezen kans om de score te openen. Gilliomar Leona gaf door een uitstekende voorzet van rechts spits Laurens Visser de gelegenheid de score te openen. De zwakke kopbal van de spits werd echter gepareerd door Siewerd Teerink, de keeper van Swift. In de 36e minuut brak Swift de score open. Een makkelijk gegeven vrijetrap wegens hands van de keeper van Smitshoek, Mike vd Wijngaart, buiten het strafschop gebied (?) werd prima uitgespeeld en bracht de 0-1 op het scorebord, wat tevens de ruststand was.

Trainer Raymond Frehe bracht na de rust direct Sean Verburg in voor Diego Staas. Josiemar vd Werp ging wat meer achter de voorhoede spelen en Zepp Jacobs zakte een linie. Op deze manier probeerde de trainer van Smitshoek meer grip op de wedstrijd te krijgen. Door meer risico te moeten nemen kreeg Swift meer ruimte en kon de ploeg de voorsprong uitbouwen. Door slap ingrijpen van de verdediging van de thuisploeg kon Ron Rosenhart van Swift in de 58e minuut de score van 0-2 realiseren. Gevolgd door de 0-3 in de 68e minuut en zo’n 10 minuten later het vierde doelpunt van Swift, door een droog schot van Max v Wakeren. Smitshoek had hier net voor gescoord door een bekeken schot van Zepp Jacobs in de linker bovenhoek.

Een kansloze start van Smitshoek deze competitie. A.s. zaterdag speelt het team van trainer Raymond Frehe in en tegen Noordwijk. Met wat meer bezieling en gogme in het spel van Smitshoek moet het mogelijk zijn een punt mee naar Barendrecht te nemen.

Opstelling van Smitshoek afgelopen zaterdag:
Mike vd Wijngaart, Romain v Bruggen, Thijs Oomsen (aanvoerder), Nick v Katwijk, Patrick Fonseca, Diego Staas (46e Sean Verburg), Gilliomar Leona (59e Trecy Kapata), Joren Tromp, Laurens Visser, Zepp Jacobs, Josiemar vd Werp

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG