VV Smitshoek 1 thumb

Na de teleurstellende competitieopening tegen AVV Swift (1-4) tapte Smitshoek op bezoek bij Noordwijk uit een ander vaatje. De oranje-zwarten gaven de torenhoge titelfavoriet uitstekend partij. Na een vroege voorsprong (vrije schop Diego Staas) ging de thuisclub met een 2-1 stand de rust in.

Direct na de hervatting zorgde uitblinker Sean Verburg voor de gelijkmaker. In het tweede bedrijf leek er meer in te zitten voor Smitshoek. Noordwijk kwam uiteindelijk met de schrik vrij en boekte een benauwde 3-2 zege.

Trainer Dogan Corneille had na de 3-3 deling tegen Spijkenisse de bezem door zijn elftal gehaald om vooral meer defensieve zekerheid in te bouwen. Veel leken de mutaties aanvankelijk niet in te houden, want Smitshoek begon brutaal aan de wedstrijd. Na amper 20 seconden mikte Zepp Jacobs net naast en even later eindigde een inzet van Sean Verburg op de vuisten van doelman Nick Sanders. Binnen een kwartier stond toch de op basis van de doelkansen verdiende voorsprong op het scorebord. Sean Verburg ging goed door en werd op 20 meter van het vijandige doel onreglementair gestuit. Diego Staas prikte de toegekende vrije schop fraai achter Nick Sanders, 0-1. Vervolgens trok het technisch vaardige Noordwijk het duel enigszins naar zich toe. De Smitshoek-defensie kreeg geen vat op de aalvlugge vleugelspits Denzel James. Kort na de openingstreffer zag de Smitshoek-defensie er niet goed uit en kon Tjeerd Westdijk in de rebound profiteren, 1-1. Het was de eerder genoemde Denzel James die de thuisclub 10 minuten voor de pauze naar een 2-1 voorsprong schoot. Bij Smitshoek moest Diego Staas geblesseerd naar de kant. John de Ronde was zijn vervanger. Net voor de onderbreking kwam Smitshoek nog een keer goed weg toen James de paal raakte.

Kort na de hervatting deelde Smitshoek een nieuwe tik uit. Sean Verburg bekroonde zijn goede wedstrijd met een doelpunt. Gehinderd door twee verdedigers vond 'eigen kweek' Verburg het net (2-2), al moet gezegd worden dat doelman Nick Sanders (overgekomen van Zwaluwen) er bij deze treffer niet goed uitzag. Nadat Diederick Hoogerwaard de thuisclub met een afstandsschot weer aan leiding had gebracht, moest Smitshoek weer in de achtervolging. Het moet gezegd worden dat de equipe van trainer Raymond Frehe zich kranig verweerde. Voetballend deden de gasten het laatste half uur zeker niet onder voor Noordwijk, dat danig in de war raakte. Gilliomar Leona kwam in het veld voor de leeggespeelde Sean Verburg en Smitshoek ging op zoek naar de gelijkmaker. Noordwijk kreeg het nog knap benauwd. Natuurlijk kreeg de thuisclub tegen het aandringende Smitshoek kansen om het duel in het slot te gooien. Zo bokste Mike van de Wijngaart een kopbal van Marios Lomis uit zijn doel en pareerde de goalie ook een inzet van Denzel James. Vlak voor tijd miste Noordwijk-invaller Jeroen Borsboom nog een dot van een kans op de beslissing. In extremis leek Smitshoek toch nog langszij te komen. Met iets meer gogme en kracht had Zepp Jacobs de gelijkmaker aangetekend. Zo ver kwam het echter niet, einduitslag 3-2. Rest te vermelden dat scheidsrechter Gert-Jan Beltman uit Rijssen vier gele kaarten nodig had om de sportieve wedstrijd in goede banen te leiden. Bij Smitshoek werden Nick van Katwijk en Tom Achterberg geboekt.

Zaterdag a s. staat de regio derby in en tegen Spijkenisse op het programma. De ploeg van oefenmeester Peter Wubben wordt door voetbalkenners getipt als outsider voor een hoge klassering en begon de competitie met twee gelijke spelen tegen Noordwijk en Zwaluwen. Beide wedstrijden eindigden in 3-3. Smitshoek tankte vertrouwen in Noordwijk en gaat in Spijkenisse op zoek naar eerste punten in de sterke Hoofdklasse A.