VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumb

In de regioderby uit bij Spijkenisse moest Smitshoek op jacht naar de eerste punten van dit seizoen. Na 2 verliesbeurten was de ploeg van Raymond Frehe gebrand op een goed resultaat.

Direct na het begin leek er wel een bepaalde angst in de ploeg te zitten. Al na 2 minuten leek Spijkenisse de score te openen, maar werd de bal van de lijn gehaald. Amper 5 minuten later kropen de oranje-zwarten alweer door het oog van de naald toen Michael van Dommelen de bal alleen voor Mike van de Wijngaard op de paal schoot. Na de openingsperiode kroop Smitshoek, in tenues van Z-Press – Universal steel, wat uit zijn schulp en ging wat beter mee voetballen. Kort nadat Tom Achterberg voor het eerste gevaar namens Smitshoek had gezorgd was het in de 22e minuut toch Spijkenisse dat via Marvin van der Pluijm de score opende. Het antwoord van Smitshoek liet echter niet lang op zich wachten. Al binnen 3 minuten was het Laurens Visser die de 1-1 op het bord zetten nadat hij vrij mocht inkoppen na een afgeslagen corner. De mannen van Frehe voelden zich duidelijk gesteund door de snelle gelijkmaker en kwamen beter in de wedstrijd. Spijkenisse had tot de rust echter nog wel de grotere kansen.

Na de thee veranderde het beeld van de wedstrijd. Na de eerste gevaarlijke aanvallen van de mannen van Peter Wubben nam Smitshoek het heft in handen. Sean Verburg was zelfs kort na rust dicht bij een doelpunt, maar had net niet voldoende controle om de bal langs Dyron Bijl te werken. Even later wist Verburg de bal net niet bij Laurens Visser te krijgen na 1 van de vele corners. Na ruim een uur bracht Raymond Frehe vers bloed met Giliomar Leona voor Joren Tromp en even later Josiemar van de Werp voor Sepp Jacobs. Spijkenisse werd hierdoor verder teruggedrongen. Vooral Sean Verburg wist nog een aantal kansen te creeren, maar niet te verzilveren. Ook een schot van Josiemar van de Werp werd met moeite overgetikt. Met nog 10 minuten te spelen riep iedereen om een penalty voor Smitshoek, echter scheidsrechter Colin Prooi wilde geen opzettelijk hands zien in de bal tegen de hand van Bart van Muijen. Daarop vergat Smitshoek om door te drukken en kreeg Spijkenisse nog 2 grote kansen. Mike van de Wijngaard werd echter niet meer gepasseerd en met deze 1-1 pakte Smitshoek het eerste punt in de hoofdklasse A. Het getoonde spel geeft voldoende aanknopingspunten om de volgende wedstrijden met vertrouwen tegemoet te zien.

Opstelling Smitshoek:

Mike van de Wijngaart; Joren van der Linden (37. Romain van der Bruggen), Thijs Oomsen, Nick van Katwijk, Patrick Fonseca; Tom Achterberg, Joren Trom (60. Gilliomar Leona), John de Ronde; Laurens Visser, Zepp Jacobs (65. Josiemar van de Werp), Sean Verburg.

Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Achilles Veen op het programma. Om 14.30 uur wordt er afgetrapt op sportpark Smitshoek.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG 17..JPG 18..JPG 19..JPG 20..JPG

Login

Zoeken