VV Smitshoek 1 thumb

Ook de vierde competitiewedstrijd heeft het eerste elftal niet weten te winnen. Achilles Veen zegevierde op Sportpark Smitshoek met 0-1. De wedstrijd begon afwachtend. Smitshoek hield de linies goed bij elkaar.

Achilles Veen probeerde het met diepteballen, maar deze waren een simpele prooi voor keeper Mike van de Wijngaart. Na een minuut of twintig zette Smitshoek de wedstrijd steeds meer naar zijn hand. Vooral Sean Verburg straalde dreiging uit met zijn rushes. Zepp Jacobs kreeg de grootste kans om het team op voorsprong te zettten. Hij had de bal bij de tweede paal voor het intikken, maar zijn poging miste kracht. Niet veel later weer een kans voor Smitshoek, maar keeper Maik van den Kieboom van Achilles Veen wist het schot van Laurens Visser te pareren.

Achilles Veen leek gewaarschuwd en kwam vanaf dat moment ook een aantal keer gevaarlijk voor het doel van Smitshoek. Romain van Bruggen schatte in de 35ste minuut een dieptebal verkeerd in, waardoor zijn tegenstander er vandoor kon. In het zestienmetergebied trok Van Bruggen aan de noodrem, wat hem geel kostte en de ploeg uit Brabant een penalty opleverde. Deze werd echter gestopt door Van de Wijngaart, waardoor de ploegen met een 0-0 stand de rust in gingen.

Na rust was het een meer open wedstrijd. Diego Staas, ingevallen voor Zepp Jacobs, gaf een goede steekpass op Laurens Visser, die alleen op de keeper afliep. Zijn inzet kon echter corner worden getikt door de keeper. Achilles Veen profiteerde gedurende de tweede helft meer en meer van de ruimte en werd steeds gevaarlijker.

In de 75ste minuut liet Patrick Fonseca zich kloppen in een duel, waardoor zijn tegenstander de bal breed kon leggen op de vroeg ingevallen Nassim Asrih. Deze kon voor een leeg doel eenvoudig binnen tikken. Smitshoek probeerde het nog wel en kreeg ook mogelijkheden vanuit voorzetten, maar de bal ging er niet in. Achilles Veen had aan de andere kant ook nog genoeg mogelijkheden om de wedstrijd te beslissen, maar het bleef bij 0-1.

Smitshoek heeft, na vier competitiewedstrijden, een punt en staat daarmee op de onderste plekken, gedeeld met Sliedrecht. Volgende week speelt het eerste elftal tegen Jodan Boys. In Gouda wordt om 14:30 afgetrapt.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart, Romain van Bruggen, Thijs Oomsen (81. Joren Tromp), Nick van Katwijk, Patrick Fonseca, Tom Achterberg, John de Ronde, Zepp Jacobs (46. Diego Staas), Josiemar van de Werp, Laurens Visser, Sean Verburg (69. Gilliomar Leona)

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG 10..JPG 11..JPG 12..JPG 13..JPG 14..JPG 15..JPG 16..JPG