VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek heeft zaterdag in Gouda het 2e punt in de competitie gehaald. De wedstrijd tegen Jodan Boys eindigde zoals die begon 0-0. Door dit resultaat en de andere uitslagen zakt de ploeg naar de voorlopig laatste plaats.

Anders dan de uitslag doet vermoeden, was het een wedstrijd met een behoorlijk aantal kansen. Na 2 minuten had er al 1-1- op het scorebord kunnen staan. In de 1e minuut moest Thijs Oomsen al een bal van de doellijn halen. In de daarop volgende aanval kon Gilliomar Leona alleen op de doelman Marvin Straver afgaan. Zijn fraaie stiftbal belande net aan de verkeerde kant van de doelpaal. Het was een aanzet tot een rommelige wedstrijd met veel foute passes en misverstanden. Beide team wilden wel, maar beide aanvals linies grossierden in foute passes en misverstanden.

In de 30e minuut kwam Smitshoek goed weg. Thijs Oomsen, die verder een solide wedstrijd speelde, liet zich aftroeven op de achterlijn. Het daar op volgende schot kon door Mike v/d Wijngaard nog wel gekeerd worden, maar de rebound kon door Bradley El Idrissi in het doel worden gewerkt. Gelukkig voor de oranje mannen stond hij, volgens de soms wat pietluttig leidende scheidsrechter Henshuijs, bij de 1e poging buitenspel. In de 35 minuut zagen we eindelijk een vlot lopende Smitshoek aanval die via Sean verburg en Laurens Visser bij John de Ronde uitkwam. Zijn schot kon maar ternauwernood geblokt worden door de Jodan Boys defensie. In de laatste minuut liet de ijverige Sean Verburg nog een zwabberschot los waar keeper Straver de nodige moeite mee had.

Na de rust de rust liet Gillimoar Leona een van zijn befaamde klassieke rushes zien .Met de bal aan zijn voet trok hij naar binnen, helaas trof hij net geen doel met deze prima actie. Trainer Raymond Frehe wisselde de ongelukkig spelende Laurens Visser voor Josimar v/d Werp, deze ging aan de linkerkant spelen, waardoor Sean Verburg in de spits balande. Jodan Boys trok de wedstrijd steeds meer naar zich toe een probeerde de snelle aanvallers met lange ballen in de diepte te lanceren, dit leidde tot een paar hachelijke situaties voor het Smitshoek doel. Mede doordat door dat de paal en een nogmaals Thijs Oomsen op de doellijn in de weg stonden slaagde de thuisploeg er niet in te scoren. Joren v/s Linde werd nog ingebracht voor Leona en Zepp Jacobs kwam Diego Staas vervangen om zo de controle over de wedstrijd terug te winnen, maar Smitshoek speelde op het middenveld veel te slordig en onrustig om zich onder de druk vandaan te voetballen. Toch had in de slot fase tot 2 maal toe de 1e driepunter in de tas kunnen zitten. Eerst werd een machtige volley van Sean Verburg ternauwernood door verdediger Bram van loon van de lijn gewerkt. Even later zette Zepp Jacobs met een rush van af de linkerkant goed door. Zijn inzet belande op miraculeuze niet in, maar naast het doel.
Door dit resultaat blijft Smitshoek op 2 punten steken. De terugkeer in de hoofdklasse is nog geen succes, maar Trainer Frehe blijft schaven aan zijn opstelling, en zal uiteindelijk wel op een ploeg uitkomen die de weg naar boven zal vinden.

Te beginnen volgende week thuis tegen VV Hoek, aanvang aan de smitshoekse baan zoals gewoonlijk om 14.30.

Opstelling Smitshoek: v/d Wijngaart, van Bruggen, Oomsen, van katwijk, Fonseca, Achterberg, De Ronde, Staas, (Jacobs) Verburg, Visser (v/ d Werp), Leona ( v/d Linde)