VV Smitshoek 1 thumbHet is Smitshoek afgelopen zaterdag wederom niet gelukt om punten te scoren in de wedstrijd tegen RVVH uit Ridderkerk. De eerste helft gaf hierop nog enige hoop, maar de eindstand van 4-2 gaf aan dat Smitshoek ook in deze zevende wedstrijd van het seizoen helaas zonder punten weer naar Barendrecht vertrok.

De wedstrijd begon deze middag met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de overleden erevoorzitter van Smitshoek Joop Nootenboom.

Hierna ontspon zich een wedstrijd waarin duels zich veelal op het middenveld afspeelden. RVVH was door de snelle aanvallers nog het meest gevaarlijk voor het doel van Mike vd Wijngaart, maar Smitshoek wist ook gevaar te stichten voor het doel van de goalie van RVVH. De in het tenue spelende Smitshoek met daarop de sponsornamen van Jordex en ING nam zelfs brutaal de leiding in de 21e minuut. Danny Spelde, keeper van RVVH beoordeelde een voorzet totaal verkeerd waarna uiteindelijk Sean Verburg het eerste doelpunt kon aantekenen in deze middag. Lang kon Smitshoek echter niet genieten van deze voorsprong omdat RVVH 4 minuten later via een penalty de stand weer gelijk trok. De situatie net voordat scheidsrechter Cantineau besloot tot het geven van deze elf meter zag hij en zijn grensrechter een duidelijke buitenspelsituatie over het hoofd.

Zo’n 10 minuten voor de rust was Smitshoek de bovenliggende partij wat moed gaf voor de 2e helft. Die was echter nog geen minuut oud of Smitshoek stond al tegen een achterstand aan te kijken. Onoplettendheid bij een aantal spelers van Smitshoek was daarvoor de reden en zorgde er voor dat Smitshoek weer achter de feiten aanliep. Trainer Raymond Frehe van Smitshoek bracht in de 58e minuut Thijs Oomsen in voor Laurens Visser, waarna Josiemar vd Werp op links ging spelen, Sean Verburg de spits positie ging bezetten en Diego Staas doorschoof naar het middenveld. Zo’n 10 minuten later werd John de Ronde nog gewisseld door Zepp Jacobs. Het mocht echter niet baten. Simpel bal verlies op het middenveld bracht RVVH speler Benjamin Martha alleen voor de keeper van Smitshoek. Hij maakte geen fout en bracht de score op 3-1. De laatste wissel van Smitshoek bracht Alex Rekondie in het veld voor Josiemar vd Werp. Het was het moment waarin Smitshoek probeerde wat aan de achterstand te doen en absoluut niet de mindere was van RVVH. Echter een schitterende solo van Benjamin Martha bracht RVVH op 4-1 en was de wedstrijd gespeeld. Sean Verburg ronde in de 88e minuut nog een mooie actie af en bracht zodoende de eindstand op 4-2.

Smitshoek blijft na deze wedstrijd de laatste plaats bezetten met net boven zich Sliedrecht waarbij het verschil 2 punten bedraagt. A.s. zaterdag speelt Smitshoek thuis tegen Ter Leede. Aanvang 14.30 uur.

Opstelling Smitshoek: vd Wijngaart, v Bruggen, Staas, v Katwijk, Fonseca, Achterberg (aanvoerder), Leona, de Ronde (69e Jacobs), Visser (58e Oomsen), vd Werp (72e Rekondie), Verburg.

01..JPG 02..JPG 03..JPG 04..JPG 05..JPG 06..JPG 07..JPG 08..JPG 09..JPG