VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbNa een zwaarbevochten overwinning op promovendus FC Breukelen (2-3) heeft Smitshoek de rode lantaarn in de Hoofdklasse A overgedragen aan Sliedrecht. De formatie van Raymond Frehe passeert door dit resultaat ook FC Breukelen op de ranglijst. De verdiende zege kreeg eerst in de slotminuut gestalte toen invaller Josiemar van de Werp voor 2-3 tekende. De overige Smitshoek-treffers kwamen op naam van Laurens Visser en Zepp Jacobs.

Het niet hoogstaande zespunten duel in Breukelen kende een grillig verloop. Beide teams waren niet in staat het duel op de zware grasmat gedurende langere tijd naar zich toe te trekken. Door een blessure van Nick van Katwijk startte Smitshoek met Romain van Bruggen in het centrum naast Thijs Oomsen. Joren van der Linden keerde terug in het elftal als rechter vleugelverdediger. Trainer Raymond Frehe koos voor een behoudende start. Diego Staas versterkte het defensieve blok. De eerste kans was voor de bezoekers. Sean Verburg kopte naast na een voorzet van Gilliomar Leona. De thuisclub kwam al in de openingsfase op voorsprong. Doelman Mike van de Wijngaart werd verrast door een afstandsschot van Tom Kalkhuis. Smitshoek rechtte de rug en trok het duel naar zich toe. Na 20 minuten spelen spelen vond Erwin Bravenboer met een afgepaste voorzet Gilliomar Leona die in een voetbeweging Laurens Visser vrij voor doelman Nick Turksma zette. Visser rondde met het hoofd bekwaam af, 1-1. Het vooral defensief kwetsbare FC Breukelen kwam in het eerste bedrijf vervolgens enkele malen goed weg. Laurens Visssr (iets te laat weggestuurd door Gilliomar Leona) vond doelman Nick Turksma op zijn pad. Even later raakte Gilliomar Leona van afstand de paal. De rust brak daardoor aan met een 1-1 tussenstand.

In de pauze bleef Diego Staas in de kleedkamer achter. Zepp Jacobs kwam in de ploeg. Smitshoek toonde na de hervatting meer offensieve bedoelingen en maakte het de formatie van oefenmeester Jamal Yahiaoui het eerste kwartier van het tweede bedrijf lang erg lastig. De goed ingevallen Zepp Jacobs was dicht bij een treffer, maar doelman Nick Turksma kon net redding brengen. Smitshoek verzuimde zichzelf in deze fase te belonen en FC Breukelen nam het duel vanaf minuut 60 weer over. De oranje-zwarten kwamen een aantal maal goed weg. Bij een scrimmage kon Romain van Bruggen redding brengen. Ook mikte Deen van Embricqs in vrije positie naast. Toch kwam Smitshoek op voorsprong. Bij een uitbraak kwam Sean Verburg oog in oog met doelman Nick Turksma. De doelman bracht nog redding, maar de rebound werd door Zepp Jacobs knap in de kruising geknald, 1-2. Na deze treffer kreeg Smitshoek enkele fraaie mogelijkheden om het duel in het slot te gooien. Zepp Jacobs werd in de zestien licht aangetikt en kwam vervolgens net de kracht tekort voor zijn tweede treffer. FC Breukelen zette aan voor een slotoffensief en een zestal hoekschoppen kort achter elkaar werd Smitshoek fataal. Rogier Gerritsen bracht beide partijen met nog tien minuten op de klok weer op gelijke hoogte, 2-2. Toen even later Erwin Bravenboer vanwege het te snel nemen van een vrije schop zijn tweede gele kaart ontving van de zeker in de slotfase weinig overtuigend leidende arbiter Menno Lagerwey moest Smitshoek in ondertal verder. De oranje-zwarten trokken in de slotminuut alsnog de volle winst naar zich toe. De opgestoomde Joren van der Linden bereikte invaller Josiemar van de Werp die voor de 2-3 zege zorgde. Dat de bal bij deze treffer ook de arm van Van de Werp toucheerde was leidsman Menno Lagerwey ontgaan. In tegenstelling tot de thuisclub was er bij de bezoekers niemand die hier om maalde. Smitshoek boekte eindelijk de eerste zege in de Hoofdklasse en steeg direct twee plaatsen op de ranglijst.

Zaterdag a.s. neemt Smitshoek het in de eerste knock-out ronde van de strijd om de KNVB-districtsbeker op tegen Leonidas. De formatie van oefenmeester Gilbert de Wildt doet uit in de zondag eerste klasse uitstekend. In Rotterdam wordt om 17.00 uur afgetrapt.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart, Joren van derLinden, Romain van Bruggen, Thijs Oomsen, Patrick Fonseca, Tom Achterberg, Gilliomar Leona (70. /Josiemar van de Werp), Diego Staas(45. /Zepp Jacobs), Sean Verburg, Erwin Bravenboer, Laurens Visser.

IMGP9411.jpg IMGP9413.jpg IMGP9417.jpg IMGP9433.jpg IMGP9461.jpg IMGP9464.jpg IMGP9465.jpg IMGP9476 (2).jpg IMGP9484 (2).jpg IMGP9488.jpg IMGP9489.jpg IMGP9529.jpg IMGP9530.jpg IMGP9533.jpg IMGP9541.jpg IMGP9555.jpg IMGP9568.jpg IMGP9570.jpg IMGP9573.jpg IMGP9583.jpg IMGP9589.jpg IMGP9603.jpg IMGP9609.jpg IMGP9634.jpg IMGP9643.jpg IMGP9647.jpg IMGP9652.jpg

Login

Zoeken