VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbHet eerste elftal van VV Smitshoek heeft zaterdag 22 oktober de bekerwedstrijd tegen Leonidas (zo) niet weten te winnen. Na negentig minuten spelen was de stand nog steeds 0-0. De spannende strafschoppenserie werd uiteindelijk beslist in het voordeel van Leonidas, nadat Zepp Jacobs zijn penalty via de onderkant van de lat uit het doel zag stuiteren. Hoogtepunten in de eerste helft waren spaarzaam. Leonidas kreeg tijdens de reguliere speeltijd al een strafschop, na een onstuimige overtreding van verdediger Trecy Kapata. Het was echter Patrick Fonseca die van de zeer matig leidende arbiter hiervoor de gele kaart kreeg. De strafschop werd gestopt door de goed keepende Danijel Ribaric. Smitshoek kreeg  daarna mogelijkheden via Visser en gelegenheidsback Jacobs, maar hun pogingen belandden in de handen van de keeper.

De tweede helft werd ontsierd door de vele gele kaarten die de scheidsrechter aan Smitshoek uitdeelde. Leonidas had het meeste balbezit, Smitshoek de beste kansen. Een snelle vrije trap van Erwin Bravenboer, gevolgd door een goal van Noah de Neijs, werd afgefloten door de arbiter, waarop Bravenboer een gele kaart kreeg voor kritiek op de leiding. Niet veel later kreeg Fonseca zijn tweede gele kaart voor een overtreding en kon dus vertrekken. Tegelijkertijd kreeg Bravenboer zijn tweede gele kaart voor een sarcastische opmerking. De negen overgebleven spelers van Smitshoek konden voorkomen dat de mogelijkheden die Leonidas door het veldoverwicht nog kreeg werden omgezet in doelpunten.

 In de strafschoppenserie was het uiteindelijk Leonidas dat aan het langste eind wist te trekken. Daar waren wel twaalf strafschoppen van beide ploegen voor nodig.

Tekst: Mathijs Tabbers

Login

Zoeken