VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbDankzij een verdiende 3-1 overwinning op Argon heeft Smitshoek de laatste plaats in de hoofdklasse overgedaan aan FC Breukelen. Ook Sliedrecht werd gepasseerd. De oranje-zwarten hebben nog slechts 2 punten achterstand op plaats 10 en hebben sv DFS, Argon en Zwaluwen in het vizier. Na een 1-0 ruststand [goal van Thijs Oomsen, werd direct na rust door een prima doelpunt van Laurens Visser meer afstand genomen.

Toch werd het nog spannend. In de slotfase kwam Argon door een goal van Jesse van Nieuwkerk terug. Invaller Alex Rekondie maakte in de blessure tijd met een schitterende treffer aan alle onzekerheid een eind. Een hoofdrol was er voor doelman Mike van de Wijngaart van Smitshoek. Hij stopte 2 penalty’s.


Op het vrieskoude sportpark Smitshoek was het Argon dat fel uit de startblokken kwam. De Smitshoek defensie had zichtbaar moeite met de snelle en beweeglijke spitsen Jesse van Nieuwkerk en Syrano Morrison. De kansen waren in de beginfase dan ook voor de gasten uit Mijdrecht. Jesse van Nieuwkoop kopte over en Jesse Stange vond na een afgeslagen bal geen vrije medespeler. Wederom Jesse van Nieuwkerk kopte voorlangs en Syrano Morrison schoot geheel vrij veel te slap in. Na een minuut of twintig ging de Argon storm liggen en kreeg Smitshoek meer vat op het spel. Josiemar van de Werp schoot van zo’n 25 meter over. Tot tweemaal toe was er weer gevaar van de plaag voor de Smitshoek defensie, de lange Jesse van Nieuwkerk. Eerst liep hij zich vast en even later redde Mike van de Wijngaart. In minuut 33 mikte Erwin Bravenboer een corner op het hoofd van de geheel vrijstaande voorstopper Thijs Oomsen, die fraai de beneden hoek vond: 1-0. Een op dat moment geflatteerde voorsprong voor Smitshoek. Smitshoek zette aan en kreeg kansjes. De grootste kans was vlak voor rust voor Thijs Oomsen. Uit een prima voorzet van Nick van Katwijk wist hij koppend Argon doelman Romero Antonioli niet te passeren.


Na rust trok het team van trainer Raymond Frehe het niveau van het laatste kwartier voor rust goed door. Er waren amper drie minuten gespeeld toen Josiemar van de Werp de hard werkende Laurens Visser bediende. De rossige Smitshoeker vond bekwaam de verre hoek: 2-0. Een inzet van Floris Mulder na een scrimmage voor het Smitshoek doel werd geblokt en tot corner verwerkt. Aan de andere kant een pegel van Gilliomar Leona die maar ternauwernood door de Argon doelman kon worden gekeerd. Na ruim een uur spelen braken de minuten van Smitshoek keeper Mike van de Wijngaart aan. Jesse van Nieuwkoop kapte zich in de zestien van Smitshoek goed vrij en Romain van Bruggen beging een overtreding. De vrouwelijke scheidsrechter Peeters uit Culenborg wees terecht naar de stip. Mike van de Wijngaart keerde de inzet van Jesse van Nieuwkoop. Echter: volgens leidsvrouw Peeters had hij te vroeg en naar voren bewogen. Overnemen. Wederom was Mike van Wijngaart spits Jesse van Nieuwkoop de baas en ook in de rebound keerde de Smitshoek doelman de inzet. De druk van Argon nam toe en Smitshoek beperkte zich in deze fase tot verdedigen. Beide trainers brachten drie verse krachten in het veld. Bij Smitshoek waren dat Patrick Fonseca, Alex Rekondie en Zepp Jacobs. Arbiter Peeters liet zich ook niet onbetuigd en toonde in deze tweede helft 5 spelers het geel. Aanvoerder Tom Achterberg schoot over. Tien minuten voor tijd was er toch de verdiende aansluitingstreffer voor Argon. Op aangever van Floris Mulder kopte Jesse van Nieuwkerk fraai de 2-1 binnen. Toen werd het spannend voor het thuispubliek. Het spel golfde op en neer en Smitshoek was niet nauwkeurig. Zepp Jacobs kreeg een mogelijkheid, maar doelman Romero Antonioli bracht redding. Argon invaller Abdelhamid Rida schoot van 16 meter over. Ver in blessuretijd nam Alex Rekondie een voorzet van Laurens Visser in 1x op zijn pantoffel en vloog het leer in de bovenhoek. Een waarlijk schitterende treffer en de definitieve beslissing: 3-1. Een belangrijke winst voor Smitshoek, temeer daar alle concurrenten voor minimaal plaats 10 verloren. De stemming was dan ook na afloop opperbest.

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg

Login

Zoeken