VV Smitshoek 1 thumbAfgelopen zaterdag heeft het eerste elftal geen vervolg kunnen geven aan de goede thuisoverwinning op Argon twee weken geleden. In Amsterdam werd met 3-0 verloren van Ajax.

Smitshoek begon de wedstrijd fel in Amsterdam. Van achteruit werd snel diepte gezocht om druk op de verdediging van Ajax te zetten. Tot echte kansen leidde dit nog niet. In de 18e minuut van de wedstrijd verloor Smitshoek de bal voorin en wist Ajax met een snelle tegenaanval eruit te komen. Middenvelder Berry van 't Land van Ajax kreeg alle vrijheid en plaatste de bal van buiten de zestien achter keeper Mike van de Wijngaart. Slechts zeven minuten later werd balverlies van Joren van der Linden, wederom met een geplaatst afstandsschot, genadeloos afgestraft door Reda Kharchouch, 2-0.

Na rust ging Smitshoek op jacht naar de aansluitingstreffer. Het kreeg via een kopbal van Laurens Visser een grote mogelijkheid, maar de bal ging over het doel. Het lukte Smitshoek niet om echt door te drukken, waardoor Ajax redelijk eenvoudig overeind kon blijven. In de 81e minuut was de wedstrijd definitief beslist, nadat invaller Stefano Seedorf een teruggelegde bal in de verre hoek wist te schuiven. Eindstand 3-0 in een verder sportieve wedstrijd.

Door verlies van Breukelen en Sliedrecht blijft Smitshoek op de dertiende plaats staan. Volgende week komt concurrent DFS op bezoek. De ploeg uit Opheusden heeft twee punten meer dan Smitshoek. Bij winst van Smitshoek kan het de veilige twaalfde plek overnemen.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Thijs Oomsen (60. Zepp Jacobs), Nick van Katwijk, Patrick Fonseca, Tom Achterberg, Diego Staas, Laurens Visser, Gilliomar Leona, Sean Verburg (65. Alex Rekondie), Josiemar van de Werp (75. Romain van Bruggen)

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg