selectieDe tegenstander van afgelopen zaterdag had tot woensdag 0 punten en leek een gemakkelijke prooi maar in de midweekse wedstrijd hebben zij tot ieders verbazing gewonnen van RVVH, een ploeg die niet tot de toppers behoort maar zeker goed kan voetballen. Kijken we wat verder naar de uitslagen dan blijkt dat RDM het kampioenskandidaat Hermes knap lastig heeft gemaakt. RDM valt dus niet te onderschatten en dat werd voor de wedstrijd nog maar eens benadrukt door de trainer.

Smitshoek begon goed aan de wedstrijd, er werd frivool gecombineerd en de aanvalslinie werd gemakkelijk bereikt. RDM kwam er nauwelijks aan te pas en van de boomlange spits van RDM hoefden we geen gevaar te verwachten. Donovan stond bij ons weer in de spits, en na de wedstrijd van vorige week waarin hij er in één helft 3 scoorde, zou je zeggen dat het een garantie is voor doelpunten. Hij scoorde vrij snel de 1-0 na een goede bal vanuit het middenveld. Helaas bleek daarmee zijn kruit verschoten want hoewel Smitshoek regelmatig in kansrijke positie kwam werd de keeper nauwelijks nog op de proef gesteld. Mogelijk was hij met zijn hoofd bij een andere wedstrijd. Smitshoek werd steeds onnauwkeuriger en de RDM aanvoerder begon beter te voetballen. Om hem te beteugelen werd bij Smitshoek een tactische verschuiving gedaan maar dit bleek helaas averechts te werken. De RDM middenvelder, die bij ons moeiteloos in de JO17-1 mee zou kunnen komen, kreeg steeds meer ruimte en onze verdediging had handen en voeten nodig om hem en hun watervlugge linker aanvaller af te stoppen. Een tegendoelpunt hing in de lucht. Voor rust kreeg RDM een strafschop voor een overtreding die op rand 16 meter werd begaan. Of het er inderdaad binnen was zal voor altijd een raadsel blijven.

Na rust begon Smitshoek zo slecht als ze de eerste helft hadden afgesloten. Het was niet verwonderlijk en zeker niet onverdiend dat RDM de 1-2 en 1-3 scoorde. Alsof dit het sein was voor Smitshoek, richtten de jongens zich op en zetten maar eens de schouders eronder om de onvermijdelijk vervelende confrontatie met de trainer af te wenden. De verdedigers schoven op en gingen zich nadrukkelijk met de aanval bemoeien, opgezweept door het soms iets te enthousiaste publiek. De leidsman moest nog een keer ingrijpen om tot kalmte te manen. Hij kent als geen ander de emoties langs de lijn en laat als supporter ook regelmatig verbaal van zich gelden dus zo de waard is kent hij zijn gasten.

Kaan wist met een goed geplaatst schot de aansluitingstreffer te maken. Daarna was de beste kans voor Noah die alleen op de keeper afging maar helaas de bal te ver voor zich uit schoot en vervolgens door de keeper werd gehaakt. Helaas beoordeelde de scheidsrechter dit niet als een strafschop. De tijd begon te dringen en er werd nog maar eens opgeschakeld om de gelijkmaker te forceren. Noah die ervoor nog jammerlijk faalde wist Jarmo vrij voor de keeper te zetten die vervolgens koelbloedig de gelijkmaker binnen schoot. Smitshoek vond het nog niet genoeg en ging gewoon door met de jacht op winst. Was RDM ingestort ? Nee dat niet, ook zij gingen nog voor de 3 punten maar als ze al voorbij de laatste linie kwamen was het Joe die het gevaar elimineerde.

Na twee opgelegde kansen voor Jason die de wedstrijd had kunnen beslissen werd Smitshoek in de slotfase nog geheel onverwacht beloond. Jarmo werd uit buitenspelpositie weggestuurd en gaf een goede voorzet op Kaan die zijn tweede doelpunt binnen prikte. Hij kan zich samen met Jarmo de matchwinnaar noemen. Maar de eer gaat naar het hele team. Uit schier onmogelijke positie hebben de jongens veerkracht getoond en zich terug geknokt om uiteindelijk te winnen met 4-3.
Hiermee zijn we weer 2 teams gepasseerd waaronder RVVH, de ploeg die binnenkort mogelijk versterkt word met een topper ! Wij hopen van niet want Kain is een zeer gewaardeerde persoon en speler en wij willen hem niet kwijt.