selectieZaterdag speelde de JO17-3 uit bij Spijkenisse. De inzet was de 4de plaats op de ranglijst met uitzicht op plek 3.
Winnen doe je tegen Spijkenisse doorgaans niet makkelijk en zeker niet als je uit speelt. Spijkenisse had nog maar één keer verloren en tegen beide koplopers hadden ze thuis gelijk gespeeld.
Een stugge ploeg die de fysieke confrontatie niet schuwt zo bleek het eerste kwartier van de wedstrijd. De thuisploeg speelde vaak de lange bal op de snelle buitenspelers waar een aantal mogelijkheden uit ontstonden.

De Smitshoek verdediging liet zich iets inzakken waardoor de passes niet meer achter de laatste linie gespeeld konden worden. Dit bleek een goede zet, Spijkenisse werd minder gevaarlijk.
Het spel ging over en weer en Smitshoek had ondertussen ook al een kans gekregen maar was nog niet doeltreffend. Met Kaan in het centrum van de verdediging, Jason op 10 en Donovan in de spits was er heel veel voetballend vermogen op de as. Donovan werd gemakkelijk bereikt en met zijn grote sterke lichaam was hij een plaag voor de verdedigers die maar geen vat op hem kregen.
Na ca. 20 minuten spelen scoorde hij de 0-1 en niet lang daarna de 0-2 waarna het leek of Spijkenisse de handdoek al geworpen had. Niets bleek minder waar. Na rust keerde Spijkenisse strijdlustig terug en domineerde de wedstrijd maar tot hun ongeloof was het toch weer Donovan die zich weer wist te ontdoen van zijn bewakers en de keeper het nakijken liet. 0-3, gelopen race zou je zeggen maar door een miscommunicatie bij een corner werd het 1-3 en een aansluitingstreffer zou een sterk Spijkenisse nog meer vleugels geven. Gelukkig gaf een gele kaart na een harde overtreding van de Spijkenisse aanvoerder Smitshoek wat lucht maar zelfs met 10 man bleef Spijkenisse sterk spelen.

Tot echte kansen kwam het echter nooit, het bleef voornamelijk bij afstandsschoten waarvan de gevaarlijkste uitéén spatte op de lat.
De laatste 20 minuten was het sap eruit en nam Smitshoek de wedstrijd weer in handen. Usain Don liet weer zien wat hij driemaal eerder had gedaan, hij was te sterk en snel voor iedereen en scoorde de 1-4.
De 1-5 was wederom voor Donovan maar ditmaal zat er een smetje aan het doelpunt. Hij nam de bal met de arm mee. Het doelpunt was van zo'n wonderlijke schoonheid dat het zonde zou zijn als het niet het telde.

Alsof het voor Spijkenisse nog niet erg genoeg was werd het zelfs nog 1-6. Dit keer was het Jarmo die bij een vrije trap van links het meest oplettend was en met wat fortuin de bal achter de doellijn wist te werken.

Wie de wedstrijd niet gezien heeft zou denken dat het de grote Donovan show was maar het was toch echt een team prestatie waaraan iedereen een belangrijke bijdrage heeft geleverd.
De rust die de jongens op woensdag hebben gekregen heeft ze goed gedaan.

We kijken uit naar de komende 2 wedstrijden waarin veel duidelijk zal worden.
Maar eerst Kerst vakantie. Fijne dagen allemaal.

Een trotse toeschouwer !