VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

logo bc vv smitshoekBC team zit al in de kerstsfeer en geeft cadeautjes weg.


Waarschuwing: Het onderstaande bericht bevat de nodige onzin, is absoluut niet waarheidsgetrouw en niet geschreven om mensen te beschadigen. Wij vertrouwen er daarom op dat niemand zich onheus bejegend voelt na het lezen van deze tekst.

Voorafgaand aan het boutrad werd afgelopen zaterdag bij de VV Smitshoek een bijzondere wedstrijd gespeeld. Het oude Smitshoek 1 jaartal 2006-2007, een van de meest succesvolle 1e elftallen uit de Smitshoek historie, speelde een reunie wedstrijd tegen een team dat namens de Businessclub was samengesteld. De neutrale lezer zal dan denken dat het hier om een leuk vriendschappelijk partijtje zou gaan, dat idee had de tegenstander van deze middag ook. Maar niets is minder waar. Net als Bayern Munchen in de afscheidswedstrijd van Johan Cruijff bij Ajax 35 jaar geleden (lees de headlines van die tijd, Bayern verpestte Cruijffs afscheid, Ajax – Bayern 0-8) begrepen de mannen van het oud 1e niet echt wat deze middag de bedoeling was. Ze leken bloed te ruiken en gingen vanaf minuut 1 als gekken uit de startblokken om het BC team de les te lezen en van de mat te vagen.

Elftalfoto20161217

Coach Ad van het BC team had in de kleedkamer duidelijk aangegeven: Die gasten van het oude 1e staan ons als hongerige wolven op te wachten. Ze willen die beker winnen en willen ons als kanonnenvoer gebruiken. Dus keep it cool, laten we compact spelen, speel de bal altijd naar je eigen kleur en geef niks weg. Maar zijn waarschuwingen bleken op het veld volledig in de wind te worden geslagen door zijn gelegenheidselftal. Een selectie waarvan door wat organisatorische onvolkomenheden tot op het laatste nippertje onduidelijk was wie er zouden spelen. Gelukkig hadden Andre Bezemer en Marcel vd Eijnden zich de moeite getroost om voldoende spelers op de been te krijgen. Zo was er ondanks alles uiteindelijk een aardig elftal beschikbaar dat het dan wel moest opnemen tegen een goed georganiseerde, geoliede succesformatie. Met een aantal bominabele spelers die al na 3 seconden konden terugvallen op hun oude routines en spelpatronen. Een team vol voelbaltalenten uit vervlogen dagen, met onder andere de gebroeders Breidenbach, Walter Ferreira, Bob de Boer, Warry van Wattum, Dennis Reurings. Met een scorend vermogen waar het huidige 1e van Smitshoek nog jaloers op kan zijn. Een selectie die ooit de hit en het clublied van onze vereniging in de Northbank Studio heeft opgenomen waarna ze in dat seizoen glorieus kampioen zijn geworden. Het zou wat meer te horen moeten zijn bij de VV want het is een top liedje. Gelukkig is het vaste prik bij de Veteranen: Smitshoek Bovenaan, dat is waar wij voor gaan.

We kunnen nog wel meer de loftrompet blazen voor deze oude glorie, maar ondanks hun geweldige voetbalkwaliteiten bleken het dus heden ten dage mensen te zijn met weinig empathisch vermogen. Want er stond een beker klaar voor de winnaar van deze wedstrijd en dat werkte op hun zielen als een rode lap op de welbekende stier. Hoezo leuk vriendschappelijk potje tegen een aantal hard werkende BC team leden die met de beste bedoelingen aan dit duel wilden beginnen. Nee, vanaf het moment dat scheids Meijndert, normaal gesproken de beste scheids van Smitshoek maar nu toch even niet erg in vorm en erg op de hand van het oude 1e, het startsignaal had gegeven beukten de oud 1e spelers er op los. Enigszins geintimideerd door hun fanatisme, waar menig team uit de ere divisie een voorbeeld aan zou kunnen nemen, begon de BC gelegenheidsformatie wat nerveus aan de wedstrijd. Een team dat helaas vooral bestond uit middenvelders en dat slechts 14 man telde waarvan ook nog eens diverse mensen enigszins geblesseerd waren. Dit kleine groepje moest het dus opnemen tegen de oud 1 selectie van minstens 23 man, inclusief hun hele technische staf en verzorging. Het was een strijd van David tegen Goliath, Soccer Boys tegen Real Madrid en het was tekenend dat al na 45 seconden door gelegenheidsvoorstopper Goran van het BC team een eerste cadeautje werd gegeven aan de tegenstander. Hij had de bal op de rand van de eigen 16 naar diverse mensen kunnen spelen maar Bob de Boer van oud 1 was de slechtste optie. Bob liet gelijk zien dat hij het scoren niet verleerd is en BC team keeper Peter Haan kon gelijk vissen, 1-0. Luttele minuten later was het Cees Bank, normaal toch een goede centrumverdediger, die een bal overdwars van links naar rechts voor zijn eigen doelgebied wilde spelen. Een breedtebal waarvoor het gemiddelde F-je waarschijnlijk de hoon van zijn team over zich heen zou hebben gekregen. Ook deze keer leidde het tot een afstraffing, want Cees besefte niet dat Dennis The Menace Reurings zich in de baan van de bal bevond. Die kon vanuit zijn positie net als Bob gemakkelijk inschieten en zo was het snel 2-0. Nog geen 3 minuten later was het weer prijs, weer een cadeautje van een BC team speler op links na een interventie van Dennis waarvan dit keer Leo Letwory kon profiteren, 3-0.

Smitshoekseizoen2006 2007

Binnen 10 minuten 3 goals om de oren als gevolg van onoplettendheid. Er zijn ergere dingen op de wereld maar de mensen op de bank werden bijna krankzinnig van wanhoop. Het was leuk om wat coulance te hebben voor die mannen van oud 1. Maar dit was uitverkoop met een grote U. Het ergste was dat keeper Peter zich tussendoor nog blesseerde bij een redding na een schot van opnieuw Bob en hij dus op halve kracht de wedstrijd moest afmaken. En we waren nog niet eens op de helft van de 1e helft. Het BC team probeerde zich te herpakken en ook wat terug te doen. Maar het zat er gewoon niet in gezien het ontbreken van voldoende vuurkracht in de voorhoede. Na korte tijd moest veteraan John, die zijn krachten het hele jaar had gespaard om in deze wedstrijd te excelleren helaas het veld verlaten en zijn plaats werd overgenomen door Rene Bleijenberg. Ook captain Dick Nootenboom was te aangeslagen om verder te spelen en hij werd vervangen door Herman Driessen. Ondanks alles narigheid begon het een iets beter te lopen bij het BC gelegenheidsteam, waarvan Matthijs Tabbers na zeer lang blessureleed geleidelijk aan steeds meer vertrouwen kreeg en daarmee een steeds bepalender rol in het team begon te spelen. Nu werd keep Jan Willen van Hellemond ook een paar keer op de proef gesteld met enkele schoten, maar hij verkeerde in grootse vorm en achteraf zou blijken dat hij deze wedstrijd een ‘clean sheet’ zou weten te behouden.

De fanatieke technische staf van het oude eerste, coach Hans de Rover, assistent Arie van Vliet en teammanager Chiel Kooiman zaten het vuurtje vanuit de dugout flink op te stoken. Eigenlijk had scheids Meijndert moeten ingrijpen en bijvoorbeeld de zich ongeevenaard manifesterende coach De Rover met rood naar de tribune moeten verbannen (grapje hoor, de man hield zich muisstil). Maar nee, zoals gezegd had Meijdert vandaag een complete off day. Hij liet het allemaal gebeuren en was ook enkele malen niet bereid een terechte penalty te geven aan de BC spelers. Waarvan gelegenheidsspits Jan Boekholt keihard werkte en een uitstekende indruk wekte. Maar hij bokste in zijn eentje op tegen de solide defensie van oud 1.

Het leek er bijna op dat de stand tot de rust ongewijzigd zou blijven. Helaas voor het BC team was het oud 1 celebrety Arwin Breidenbach, inmiddels bekende Nederlander gezien het artikel in het AD van deze zaterdag, die het in zijn kop kreeg om een solo richting de goal van Peter Haan in te zetten. Als gevolg van een botsing met Eric den Otter en een daaropvolgende struikelpartij ketste de bal met een vreemde curve net over de wanhopig graaiende doelman Peter heen en zo was het opeens 4-0. Volgens diverse toeschouwers was het een prachtige solo van Arwin met een bekeken stiftbal. Maar de echte voetbalkenners van het BC team weten wel beter, dit was een lucky goal. In de tussentijd bleek dat iemand de buiten opgestelde beker in de kleedkamer van het BC team te hebben gestopt. Maar de oplettende Ap Bol, die assisteerde bij het bezorgen van de thee in deze kleedkamer, had snel in de gaten (What’s Ap) wat er aan de hand was en hij bezorgde de beker snel weer waar die hoorde te staan. Wat een speurneus is die man, daar is een commissaris Rex aan verloren gegaan.

Businessclub 2016

In de rust memoreerde coach Ad ten overstaan van zijn mannen van het BC team dat oud 1 eigenlijk de eerste 3 goals cadeau waren gedaan en dat de 4e eigenlijk ook geen gewone goal was. Dus was de stand virtueel nog eigenlijk pas 0-0. Dus was het een kwestie van 5x scoren in de 2e helft om alsnog de beker te pakken. Hoe moeilijk kan het zijn.

Helaas was de defensie van oud 1 niet zo flexibel en types als Walter Ferreira en de later ingevallen Warry van Wattem, nog bijna net zo frivool als in zijn gloriedagen bij Feyenoord, zijn nou eenmaal te hebberig. Die geven niks weg en daar valt geen eer bij te behalen. Zoals gezegd was keep Jan Willem in bloedvorm zodat Jan Boekholt, Angelo de Granger en Matthijs Tabbers met hun schoten geen resultaat wisten te boeken. Zelfs Herman Driessen met fraaie rushes on de zich uitstekend herstelde Cees Bank kwamen er niet door. Met hun overmacht aan manschappen op de bank kon oud 1 geregeld verse krachten inbrengen en zo werd het arme BC team geleidelijk aan verder gesloopt. Scheids Meijndert, die na de wedstrijd niet de beroerdste was de nodige alcoholische consumpties van het BC team rap achterover te slaan, floot ongegeneerd in het voordeel van oud1. Eric den Otter had gewoon een penalty moeten krijgen nadat hij in de 2e helft bij een solo in de 16 door Van Hellemond ten val werd gebracht (is niet waar hoor, hij struikelde gewoon maar dat is toch minder spannend om te melden). De 2e helft sleepte zich voort en ondanks het feit dat het BC team steeds beter partij wist te geven was het juist ou1 dat nog 2 keer wist te scoren. Dit keer op manieren waarop niets valt af te dingen. Halverwege de 2e helft maakte Reurings op fraaie wijze 5-0 en net voor het einde was opnieuw de prima opkomende Leo Letwory na een assist van Bob de Boer die de 6-0 wist aan te tekenen.

Zo eindigde deze ongelijke strijd in een zwaar geflatteerde overwinning voor oud 1, waarvan de spelers bijna gek werden van vreugde na de uitreiking van de Boutrad Cup. Na een ereronde werd de polonaise ingezet en het leek wel alsof ze opnieuw hun kampioenschap beleefden. Een glunderende Hans de Rover kon zijn geluk niet op, het was een topmiddag voor zijn mannen en iedereen van deze groep vond het allemaal voor herhaling vatbaar. Het BC team, dat zich na deze vertoning graag wilde gaan bezatten, was natuurlijk blij dat ze de dit oud 1e een plezier hadden kunnen doen. Want een Smitshoek hart blijft nou eenmaal voor Smitshoek kloppen en het is ondanks alles bijna kerstmis. Toch is het plezieriger als er volgende keer met meer zorgvuldigheid wordt gezorgd voor een betere opkomst van iets betere en fittere spelers. Zodat de herhaling van deze ontmoeting dan ook een echte wedstrijd kan worden. Laten we dat maar zien als een goed voornemen voor het nieuwe jaar.

Even voor alle eerlijkheid: De winst van het oude 1e was volkomen terecht. Zij waren gewoon stukken beter en die mannen kunnen echt nog wel een potje ballen. Maar eerlijk is eerlijk, die eerste 3 goals waren weggevertjes en dat haalde eigenlijk de angel uit de pot. En de goal van Arwin, de 4-0 was natuurlijk gewoon een wereldgoal.

Na de wedstrijd werd gebroederlijk een biertje gepakt in de kantine. Het was ondanks alles gewoon een lekkere voetbalmiddag met Smitshoek als winnaar. En dat is maar goed ook want: Smitshoek bovenaan, dat is waar wij voor gaan.

AK, december 2016

Login

Zoeken