VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek zorgde woensdagavond 28 december jl. voor een daverende verrassing door in Hendrik Ido Ambacht de Joop Valk-Cup in de wacht te slepen. In de finale van het door ASWH georganiseerde zaalvoetbaltoernooi waren de oranje-zwarten met 2-1 te sterk voor bekerhouder BVV Barendrecht. De vooraf favoriet geachte tweede-divisionist trad aan met sterkhouder Joey Jongman (Jongman werd uitgeroepen tot speler van het toernooi) in de gelederen.

Door doelpunten van Luc Delmee en Trecy Kapata trok Smitshoek in een spannende finale aan het langste eind en werd winnaar van de 19e editie van de strijd om de Joop Valk-Cup.

In de poulefase boekte Smitshoek wisselende resultaten. In het openingsduel werd met 3-2 gewonnen van Papendrecht (doelpunten van Alex Rekondie en Josiemar van der Werp). Hierop volgde een 1-1 remise tegen V.V.G.Z. (doelpunt Erwin Bravenboer). De laatste poulewedstrijd tegen BVV Barendrecht eindigde in een 2-2 gelijkspel (doelpunten Josiemar van der Werp en Alex Rekondie). Deze resultaten waren toch voldoende om de kruisfinales te halen. Tegen I.F.C. bleef Smitshoek steken op een 1-1 gelijkspel (doelpunt Gilliomar Leona). Via strafschoppen bereikte het door John de Ronde en Thijs Oomsen gecoachte team de finale, waarin Smitshoek verrassend won van BVV Barendrecht.

Voor Smitshoek kwamen de volgende spelers in actie: doelman Oscar Roos, Erwin Bravenboer, Trecy Kapata, Laurens Visser, Gilliomar Leona, Luc Delmee, Alex Rekondie, Patrick Fonseca en Josiemar van der Werp.