vvSmitshoekJO17 3thumbDe verwachtingen waren hooggespannen na de top prestatie tegen Spijkenisse.
Met een geïmproviseerd centraal duo begonnen de jongens aan de wedstrijd en al snel bleek dat de scherpte ver te zoeken was.
Zwaluwen bleek een ploeg met goed voetbal maar geen absolute top en langs de lijn hadden we er vertrouwen in dat het goed zou komen als de jongens in de gaten zouden krijgen dat er een tandje bij moest.
Helaas dit moment ging niet komen. Zwaluwen kon achterin rustig rond spelen omdat er niet met zijn allen druk werd gezet en er niet werd doorgedekt waardoor Zwaluwen steeds aanspeelbare mannen had en niet te vergeten een vrouw, die de wedstrijd van haar leven speelde omdat ze alle ruimte kreeg om te verdelen.
Smitshoek kwam na 10 minuten achter door een te gemakkelijk gegeven vrije trap na een eerlijk schouder aan schouder duel. 10 minuten later scoorde Zwaluwen tot ieders verbijstering de 0-2. Iets later scoorde Smitshoek met de rust in zicht de 1-2 uit een vrije trap.
Er zou nog niets verloren zijn als we de 2de helft uit een ander vaatje zouden tappen. Maar op slag van rust werd de marge alsnog 2 doelpunten verschil terwijl we dachten dat het lek boven was.
De 2de helft begon Smitshoek goed. Positioneel stond het eindelijk goed en binnen 10 minuten waren er 2 opgelegde kansen om langszij te komen maar oog in oog met de keeper was de keeper de situatie de baas.
Smitshoek was in deze fase sterker en bleef aandringen. Bij één van de volgende goede kansen vergreep de keeper zich en ging de bal terecht op de stip. Kaan schoot prima binnen.
Smitshoek bleef ook daarna sterker en scoorde de gelijkmaker en er was nog voldoende tijd om door te drukken.
Wat er daarna gebeurde verbijsterde werkelijk alle jongens. Een Zwaluwen speler brak door de defensie maar speelde de bal te ver voor zich uit waarna Joey naar de bal gleed en deze prima pakte en aan de borst drukte. Maar de Zwaluwen speler tikte de bal uit zijn handen en mocht door om te scoren. Het was langs de lijn moeilijk te beoordelen en wij konden niet anders dan het voordeel van de twijfel geven maar volgens de jongens had iedereen die er met zijn neus bovenop had gestaan kunnen beoordelen dat dit een overtreding was. Helaas het mocht niet zo zijn dat Smitshoek ook maar het voordeel van de twijfel kreeg.
De jongens toonden wederom veerkracht en konden weer terugkomen en nu zouden ze zich toch niet nogmaals laten verschalken. Niets bleek minder waar. De snelle rechtsbuiten gaf de bal nog maar eens voor. Joey leek deze makkelijk te kunnen oprapen maar door miscommunicatie werd de bal nog weggetrapt om vervolgens bij de tegenstander terecht te komen die er wel raad mee wist en met het laatste doelpunt van de wedstrijd de volle buit pakte.
Door een combinatie van factoren heeft Smitshoek niet kunnen brengen wat ze in huis hebben. Zwaluwen is zeker een leuke ploeg maar er had thuis zeker niet van verloren hoeven worden. Kijken we terug en zien we hoe de doelpunten tot stand zijn gekomen dan had een gelijkspel de verhoudingen beter weergegeven.
Er is nog niets verloren. Als volgende keer het team weer bij de les is dan kan de derde plek nog steeds behaald worden.

vvSmitshoekJO17 3 640