VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek is de tweede helft van de competitie voortvarend gestart. Op bezoek bij runner-up AVV Swift deelden de oranje-zwarten de punten met de formatie van trainer Mark Evers. De eerste helft was in evenwicht. Toch kwamen de Amsterdammers net voor de pauze via een rake kopbal van topscorer Bas Buimer op 1-0. Ondanks deze tegenvaller toonde Smitshoek in deel twee karakter. Gilliomar Leona trok de stand met een fraaie treffer gelijk. Beide teams hadden vervolgens zicht op de volle winst. Na 90 minuten stond echter de 1-1 eindstand op het scorebord. Smitshoek pakte hiermee een verdiend punt.

Het strijdplan van trainer Raymond Frehe pakte tegen AVV Swift goed uit. Frehe koos voor een versterkte defensie, waarin het hart werd gevormd door Romain van Bruggen en de jeugdige Trecy Kapata. Diego Staas vormde het extra slot de de deur. Routiniers Nick van Katwijk en Thijs Oomsen bleven (nog niet wedstrijdfit) aan de kant. Waar Smitshoek tijdens de competitieopening in augustus nog van de mat werd gespeeld (1-4) hielden de gasten de technisch vaardige thuisclub nu goed in bedwang. De vlot combinerende Amsterdammers hadden moeite gaten te vinden in de Smitshoek-afweer. Smitshoek loerde in de omschakeling op kansen om Swift pijn te doen. Erwin Bravenboer probeerde het met een schot. De beste mogelijkheid was voor Gilliomar Leona. De rappe vleugelspits kon een verkeerde terugspeelbal net niet afstraffen. Het duel leek gelet op het spelbeeld op een terechte 0-0 ruststand af te stevenen, toen Swift net voor de thee alsnog toesloeg. De begenadigde linkspoot Max Gerard van Wakeren bereikte met een afmeten voorzet Bas Buimer. De Amsterdamse topscorer liet met een fraaie kopstoot doelman Mike van de Wijngaart kansloos. Een domper voor Smitshoek.

De oranje-zwarten rechtten in deel twee de rug. Smitshoek kroop wat meer uit haar schulp en direct bleek dat de thuisclub defensief kwetsbaar was. Gilliomar Leona werd door Joren van der Linden op de rechtervleugel de diepte ingestuurd. Invaller-doelman Dennie van der Giezen maakte een taxatiefout en Leona verschalkte uit een moeilijke hoek de ver uitgelopen Amsterdamse goalie, 1-1. Hierna kon het duel twee kanten op. De ruimtes op het veld werden groter en beide teams kregen kansen om de volle winst te grijpen. Swift raakte de lat en doelman Mike van de Wijngaart ranselde een inzet van Daan van Benthem uit zijn doel. Aan de andere kant werd Tom Achterberg net uit balans gebracht, waardoor zijn schot over het vijandelijke doel verdween. In de slotfase was Smitshoek dichtbij een daverende verrassing. Invaller Alex Rekondie draaide goed weg bij zijn directe tegenstander, maar zijn inzet hobbelde net naast de verkeerde kant van de paal. Het duel eindige daardoor in een 1-1 deling, een uitslag en een uitvoering waarmee Smitshoek in het vervolg van de competitie beslist mee verder kan. Rest te vermelden dat het duel door de charmante leidsvrouw Shona Shukrula uit Alkmaar bekwaam werd geleid. Alleen aanvoerder Tom Achterberg verdween met een gele kaart in het boekje van de arbiter.

Zaterdag a.s. staat de thuiswedstrijd tegen Noordwijk op het programma. De formatie van Dogan Corneille boekte een indrukwekkende 5-2 zege op Spijkenisse. Smitshoek is derhalve gewaarschuwd. Op Sportpark Smitshoek wordt onder leiding van de ervaren arbiter Ruud Bossen om 14.30 uur afgetrapt.

Opstelling Smitshoek:
Mike van de Wijngaart, Joren van der Linden, Romain van Brugeen, Trecy Kapata, Patrick Fonseca, Diego Staas, Tom Achterberg, Gilliomar Leona (76./Alex Rekondie), Laurens Visssr, Erwin Bravenboer, Josiemar van der Werp (85./Sean Verburg).

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg 21..jpg

Login

Zoeken