VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek zag voor de tweede achtereenvolgende keer een thuiswedstrijd worden afgelast.Op kunstgras oefenden de oranje-zwarten tegen Hellevoetsluis.

De tweedeklasser ging er verrassend met de volle winst vandoor, einduitslag 3-4 (rust 1-1).

Bij Smitshoek keerde Thijs Oomsen na zijn blessure weer terug in de basisformatie. De gasten namen kort na het begin een voorsprong. Vincent Mast benutte een te gemakkelijk gegeven strafschop na een vermeende handbal van Patrick Fonseca. Na een goede individuele actie van Josiemar van der Werp trok Zepp Jacobs de stand al weer snel gelijk. Het spel golfde vervolgens op en neer, waarbij Smitshoek moeite had gaten te vinden in de verdediging van de zich fanatiek verwerende formatie van trainer Edwin de Koning (stond ook jarenlang bij buurman Rhoon aan het roer). De rust brak dan ook met een 1-1 stand.

Na de thee profiteerde Hellevoetsluis (runner-up in 2D, waar Heerjansdam de trotse koploper is) twee maal van de te gemakzuchtig opererende Smitshoek-afweer. Door doelpunten van Kenny Luijendijk en Charlo Hasselt liepen de gasten uit naar een 1-3 voorsprong. Smitshoek verhoogde het tempo en zette Hellevoetsluis onder druk. Door twee goede treffers van invaller Alex Rekondie kwam de thuisclub op 3-3. Wie vervolgens gedacht had dat de thuisclub zou doordrukken en de volle winst naar zich zou toetrekken kwam bedrogen uit. Bij een uitval kroonde Hellevoeter Davy Mierop zich tot matchwinnaar, 3-4.

Een slechte generale derhalve voor de competitiehervatting van zaterdag a.s. tegen Achilles Veen. De formatie uit Veen is 2017 matig gestart en moet inmiddels Ter Leede boven zich dulden. Er zal Achilles Veen derhalve veel aan gelegen zijn Smitshoek pootje te lichten. Voor Smitshoek is het zaak in de race om het behoud van het Hoofdklasserschap volle bak te gaan om het de thuisclub moeilijk te maken.

Login

Zoeken