vvSmitshoekJO17 3thumbOnder toeziend oog van een aantal jeugd coördinatoren begon Smitshoek O17-3 de wedstrijd tegen Hermes DVS O17-1.
De uitwedstrijd tegen dit team werd in barre omstandigheden kansloos verloren. Er was wat goed te maken maar was het reëel om te denken dat we een resultaat konden neerzetten ?
Immers we wisten dat er veel voetbal in het team van Hermes zit en dat ze ook met veel tweede jaars spelers een fysieke voorsprong hebben.
In het begin van de wedstrijd bleek weer dat ze ijzersterk zijn in de omschakeling. Met veel lopende mensen was Hermes na balverovering regelmatig binnen een zucht en een scheet met een aantal man in de aanval.
Hermes kreeg de eerste periode van de wedstrijd te veel ruimte om via vrije mensen de bal te verplaatsen. Het was ook Hermes die de score kon openen maar de bal kaatste via de beide palen weer het veld in en Smitshoek kwam met de schrik vrij.
Niet veel later moest Smitshoek toch een doelpunt incasseren doordat de fysiek sterke en snelle linksbuiten onze back met een shouderduw te sterk af was, wat niet raar was gezien het verschil in postuur.
Daarna kreeg Hermes nog twee goede kansen maar die werden slecht ingeschoten en onze gast keeper uit JO15 kon de ballen gemakkelijk pakken.
Aan het eind van de eerste helft kreeg Smitshoek twee tegenvallers te verwerken.
Eerst werd Donovan voor 10 minuten van het veld gestuurd na een onbesuisde actie waar overigens geen kwade bedoeling bij zat. Niet veel later viel Kain geblesseerd uit.
Met 10 man bleef Smitshoek wonderwel gemakkelijk overeind en wist zelfs nog een aantal kansen te creëren. De beste kans was voor Kily die een bal van de zijkant verkeerd beoordeelde en naast de verkeerde kant van de paal werkte.
Jammer want Smitshoek was gaande weg sterker geworden en een gelijkmaker was verdiend geweest.
De tweede helft mocht Smitshoek weer met 11 man beginnen en werd sterker en sterker en Hermes kreeg in tegenstelling tot het begin van de wedstrijd nauwelijks ruimte om te voetballen.
De strijdlust werd beloond met een doelpunt van Donovan, die de uitkomende keeper wist te omspelen. Gezien het wedstrijdbeeld was winst voor Smitshoek best mogelijk.
Helaas sloeg het noodlot toe. Bij een uitbal voor Hermes was Smitshoek niet geconcentreerd en uit de voorzet die volgde kon Hermes, die in de tweede helft totaal niet meer gevaarlijk was geweest, de 1-2 binnen tikken.
Smitshoek moest weer op jacht. Zonder de moed op te geven bleef Smitshoek drukken en kreeg kansen maar telkens was het de keeper die bewees een uitstekende sluitpost te zijn.
In de dying seconds kreeg Smitshoek toch nog zijn beloning. Een hard schot van wederom Donovan wist de keeper niet te pareren, 2-2.
Wat hierna gebeurde was een smet op een heerlijke wedstrijd met goed voetbal en veel strijdlust. De grensrechter van Hermes, die zijn eigen kampioensdroom heeft gecreëerd en tijdens de wedstrijd de lijntjes net even iets anders zag dan ze werkelijk waren en vaak onterecht vlagde, riep na het laatste doelpunt de scheidsrechter bij zich om Kaan een kaart aan te naaien. Hij bleek het al eerder op Kaan voorzien te hebben door een belachelijke opmerking te maken na een mislukte corner.
Zelfs na de wedstrijd bleef hij manipuleren en wilde hij de scheidsrechter beïnvloeden om alsnog op andere gedachten te komen. Dit ging door tot in de ontvangst kamer waar hij nog een half uur heeft staan huilebalken maar uiteindelijk half ontwaakt uit zijn kampioensdroom afdroop.
Smitshoek JO17-3 geeft geen kadootjes. Als je kampioen wilt worden moet je dat op het veld laten zien en daar was, oordelend op de kansverhouding, Smitshoek vandaag de sterkste. Een punt was dan ook meer dan Hermes verdiende.