selectieSmitshoek JO13-1-Oranje Wit JO13-1
Zaterdag 18 februari 2017 om 11.00 uur

Maandag ontsnapten we aan een blamage. Hoofdklasser VVGZ werd ondersteboven gespeeld, maar liefst 15 kansen, waarvan zeker 3 tot 4 niet te missen kansen, leidden niet tot doelpunten. De tegenstander wist slechts 1 keer op ons doel te schieten. De scheidsrechter gaf ten onrechte geen rood aan de keeper, een doelpunt werd ten onrechte afgekeurd. Uiteindelijk wonnen we de penaltyserie gelukkig dan toch en kunnen we ons half maart opmaken voor de volgende ronde tegen Slikkerveer.
Vorige week werd de kraker tussen Quick Boys (nummer 1) en Smitshoek (nummer 2) afgelast, vandaag mochten we dan toch de competitie hervatten. Laagvlieger Oranje Wit kwam op bezoek. In de uitwedstrijd waren we hen met 2-4 makkelijk de baas.
Helaas moest middenvelder Sem na de warming up op allerlaatste moment met hamstring klachten afhaken, eerder zagen we zoiets gebeuren met aanvaller Lloyd tegen DHC. Die wedstrijd verloren we, hopelijk gaat ons dat nu niet gebeuren.
Smitshoek startte met Thijmen, Luuk, Scott, Yannick, Justin achterin, op middenveld met Mischa, Jamie en Tyren en voorin met Nigel, Luca en Lloyd. Op de bank Joey en Ruben en de geblesseerde Sem.
Smitshoek kwam in een mooi wit tenue het veld op. In het begin een gelijk opgaande wedstrijd met een iets sterker Smitshoek. OW gaf een signaal af met een goede steekbal maar hun linksbuiten stond ruim buitenspel. Even later geklungel links achterin en een kadootje voor de oplettende aanvaller die de bal langs de uitkomende Thijmen schoof: 0-1.
Smitshoek werd sterker en sterker en OW hield alleen nog tegen. Lloyd is erdoor en gaat op de keeper af, zijn inzet kon nog van de lijn worden gehaald. Ook de andere vleugelaanvaller Nigel ging als een slangenmens erdoor maar OW hield tegen ten koste van een hoekschop. De druk nam toe en de hoekschoppen regen zich aaneen. Uit 1 zo’n hoekschop nam Yannick de bal op de linkerpantoffel maar de OW keeper pakte de bal uit de kruising. Een enorm schot van Mischa werd gekraakt, een gevaarlijke counter dreigde maar Mischa haalde zelf de angel uit de tegenaanval. Maar dan vlak voor rust een misverstand tussen Scott, Yannick en Thijmen en de OW speler zei dankjewel: 0-2. In de rust een aantal omzettingen. Joey op rechtsback, Ruben op linksback, Luuk schuift door naar het middenveld, Jamie verschuift naar linksbuiten en Mischa naar de 10 positie en Lloyd naar de spits. Luca en Justin nemen plaats op de bank. Smitshoek direct veel sterker en het wedstrijdbeeld weer hetzelfde: OW houdt tegen, Smitshoek voetbalt (tegen zichzelf). Mischa schiet er na een paar minuten tussendoor en wordt neergelegd, de vervelende vlagger van OW doet niets en de scheids stond nog op de andere helft. Een penalty blijft achterwege. Even later glipt Lloyd er prima vandoor en de scheidsrechter negeerde volkomen terecht de vlagger van OW. Helaas won de keeper van OW deze 1 op 1. Ondertussen regent het vrije trappen en corners voor Smitshoek. Een vrije trap komt bij de vrijstaande Jamie maar die kopt vlakbij het doel over. Dan vindt er een omzetting plaats, Luuk gaat centraal achterin en Scott op rechtshalf. Een vrije trap van Jamie vliegt rakelings over en bij een corner gaat de luchtmacht Yannick, Scott naar voren, de bal valt eruit en Luuk brengt opnieuw in. OW is echter naar voren gerend, de kopbal van Yannick was dus in buitenspelpositie, scheidsrechter keurt dit doelpunt terecht af. Dan nog een wissel, spits Luca komt er weer in en middenvelder Scott gaat eruit. Direct blijkt dat Lloyd vanaf de zijkant meer rendeert, hij schudt 3 man af en zet zichzelf vrij voor het doel maar schiet net naast. Er wordt niet goed gevoetbald door Smitshoek maar er is toch 1 hele mooie aanval waarbij Jamie helemaal vrij voor de keeper komt, maar zijn inzet gaat wederom aan de verkeerde kant van de paal. In de slotminuut belandt een vrije trap van Tyren nog op het hoofd van een OW verdediger die pardoes op de eigen lat kopt. Na het laatste eindsignaal vieren de spelers van OW de overwinning uitbundig, ze hebben van het grote Smitshoek gewonnen! Maar de conclusie is dat we het moeilijk hebben met de favorietenstatus waarbij tegenstanders de boel dichttimmeren door fel te verdedigen en compact te spelen. En als we dan zelf de kansen niet benutten.....
We zullen nog heel hard ons best moeten doen om de tweede plaats te behouden.