vv Smishoek JO15 1 thumbVandaag heeft Smitshoek JO15-1 haar eerste uitwedstrijd na de winterstop met een gelijkspel afgesloten. Na 70 minuten spelen, waarin van alles gebeurde, eindigde de wedstrijd in een 2-2 eindstand.

We beginnen met de volgende 11 spelers:
Ali, Julian, Jamie
Milan, Gabri, Dex
Reno, Michel, Allard,Pim
Shery(doel)

Er zitten 2 wissels op de bank, Jelmer en Jordi.
Thom is nog geblesseerd.

Om 10.35 uur wordt de aftrap genomen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het Smitshoek wat goed voetbalde maar na 10 minuten was het Vriendenschaar die druk uitoefende op Smitshoek en duidelijk van plan was om met fysieke inzet de wedstrijd in te gaan vandaag. Er is veel duw en trekwerk, van Vriendenschaar zijn kant, maar de scheidsrechter laat het doorgaan. De wedstrijd is rommelig, veel balverlies en Smitshoek komt niet aan het voetballen toe. In de eerste 10 minuten van de wedstrijd worden er flinke overtredingen gemaakt, die niet bestraft worden. Vriendenschaar komt na 18 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Na rommelig verdedigen van Smitshoek, waar de verdediging de bal niet weggewerkt krijg, wordt de bal in eerste instantie tegen de paal geschoten en rolt deze door naar de andere paal. Reno probeert de bal nog uit het doel te werken, maar dat is tevergeefs. 5 minuten later ligt de bal weer in het doel en is het 2-0 voor Vriendenschaar. Een mooi strak schot waar Shery het nakijken heeft. Smitshoek heeft moeite de eerste helft met dit voetbal. Ook kunnen ze hun eigen spelers niet vinden, en spelen ze steeds de bal naar de verkeerde kleur. Ze hebben geen antwoord op dit fanatieke spel van Vriendenschaar.
Gelukkig is het Julian die voor de rust de 2-1 maakt, door een mooie pass van Jamie kan Julian scoren. Daarna krijgt Allard een vrije trap die in de handen van de keeper belandt. En Ali heeft nog een schot, maar deze kan de keeper vangen. Smitshoek gaat de rust in met een 2-1 achterstand.
De trainer probeert in de rust de mannen scherp te krijgen voor de 2de helft. Ze moeten in hun eigen kwaliteiten geloven en er voor gaan.
Na de rust is het de nummer 2 van Vriendenschaar die de gele kaart ontvangt. Er is een kopbal van Dex die net over het doel gaat. Smitshoek krijgt vertrouwen en Vriendenschaar komt niet meer van eigen helft af. Een doelpunt hangt in de lucht. Het is Ali die een pass van het middenveld ontvangt op links die vervolgens met een beheerst schot de 2-2 binnen schiet.
Smitshoek blijft druk uitoefenen en zet alles op alles om nog met de winst naar huis te gaan. Maar de verdediging van Vriendenschaar staat goed opgesteld.
Er volgen nog 2 wissels, Reno wordt gewisseld voor Jordi en Milan verlaat het veld voor Jelmer. Beide spelers vallen goed in. Een afstandsschot van Allard zien we nog overgaan. Shery probeert een bal snel uit te trappen, maar een speler van Vriendenschaar blokt deze bal, waardoor opnieuw de gele kaart wordt getrokken. Ook Pim met zijn tegenstander moeten eraan geloven, beiden ontvangen de gele kaart wegens irritatie naar elkaar toe. Smitshoek houdt de druk erop. De laatste vrije trap is dan ook voor Allard. Vanaf 18 meter trapt hij de bal richting het doelgebied, waar Dex komt net tekort komt om deze bal nog binnen te tikken.

Helaas blijft het bij een gelijkspel. Smitshoek had hier op basis van de 2de helft meer verdiend!