vvSmitshoekJO17 3thumbZaterdag speelde Smitshoek JO17-3 uit tegen Charlois JO17-2.

Thuis werd er heel gemakkelijk met 6-1 afgerekend met de jonge club uit het Zuiderpark die in 2014 is ontstaan uit een fusie tussen DEH De Musschen en CVV Mercurius welke beide ook weer ontstaan zijn uit fusies van eerdere roemruchte clubs. Op papier een makkie maar met Charlois hebben we inmiddels de ervaring dat je nooit weet welke jongens opgesteld worden. Nu had men zelfs geen keuze gemaakt, het team was ongeveer 18 man sterk. Het kenmerk van het spel van Charlois is dat er nauwelijks een tactiek is maar dat er heel opportunistisch gespeeld wordt. De jongens hebben veelal leren voetballen op pleintjes en de meesten zijn dan ook heel balvaardig. Smitshoek wist niet goed om te gaan met de veldbezetting van de tegenstander en het spel was niet om aan te zien. Toch kreeg Smitshoek al in de eerste 5 minuten drie goede kansen en nog eens 5 minuten later wisten ze op 0-1 voorsprong te komen doordat Kaan de bal uit de rebound wist binnen te schuiven nadat de keeper de inzet van Jarmo wist te keren. De voorsprong was helaas van korte duur. In de 12de minuut scoorde Charlois de gelijkmaker met een schot van afstand. Smitshoek had geen grip op de sterke en technische spelers die heel veel meters maakten met de bal aan de voet en kapten en draaiden alsof het een lieve lust was. In minuut 23 kwam Charlois op voorsprong na balverlies van Smitshoek op de helft van de tegenstander. Charlois deed weer waar het goed in is en kon probleemloos het middenveld oversteken waar Smitshoek in geen velden of wegen te vinden was. Voor Joey was er geen houden aan. Gelukkig voor Smitshoek was het lange speelveld ook regelmatig in hun voordeel en kon de aanval vaak met lange ballen bereikt worden. Eenmaal werd Kily gelanceerd maar werd door de tegenstander onderuit getrokken voordat hij op het doel kon schieten. De scheidsrechter gaf een strafschop maar werd er door de grensrechter op gewezen dat het buiten de 16 was. De vrije trap die volgde leverde helaas niets op. Gelukkig kwam Smitshoek aan het eind van de eerste helft toch nog op gelijke stand door een kopbal van Kily uit een corner. De eerste helft was dramatisch om naar te kijken en het was te hopen dat er na rust een ander spelletje gespeeld zou worden. Met Donovan in het veld zouden we in ieder geval meer snelheid voorin krijgen. Hij begon, net zoals iedereen de eerste helft speelde, slecht aan de tweede helft maar na 4 minuten werd hij met een lange pass weggestuurd en we weten dat hij op zijn best is als hij 40 meter voor zich heeft. Door niemand in te halen liep hij op de keeper af en de voorsprong was een feit. Enkele minuten later was het zelfs 2-4 door Jarmo uit een voorzet van Donovan en 2-5 door wederom Donovan uit een voorzet van Kily. Gelopen race zou je zeggen, ware het niet dat Charlois weer terug kwam naar 3-5 door slecht verdedigen van Smitshoek. Hoewel Charlois nog wel bleef proberen konden ze niet heel gevaarlijk worden. Hun spel houdt geen wedstrijd stand en eenmaal op achterstand gaat het met het samenspel steeds minder. De vele wisselbeurten die volgden maakte het er niet beter op. De gouden wissel zat er kennelijk niet tussen. Smisthoek had nog weinig te vrezen en kon na driekwart wedstrijd de score uitbouwen door een penalty nadat Brandon die met een prima beweging langs zijn tegenstander glipte werd gevloerd. Maar de penalty ging er niet in. Een minuut of 10 later werd het toch nog 3-6 door Donovan na weer een mooie actie van Brandon die Donovan de score gunde. Al met al een prima resultaat maar het spel moet zeker beter als we eerstvolgende tegenstander RDM willen verslaan.