selectieWat de sensationele herstart van de competitie 2016/2017moest worden. De wedstrijd tussen de nummers 1 en 2 op 11 februari 2017. Helaas kon die wedstrijd niet doorgaan en stelde de KNVB vast dat op of 4 maart moest worden ingehaald. En laat dat nou de voorjaarsvakantie zijn waarbij wij liefst 7 spelers ! missen. Smitshoek en Quick Boys konden geen geschikte datum vinden voor deze 4 maart en later mocht dus niet van de KNVB. Dus we misten keeper Thijmen en de verdedigers Joey, Scott en Justin, maar ook middenvelder Sem en aanvallers Jamie en Lloyd. Niet spelen was geen optie, boetes en sancties hingen dan boven ons hoofd. En vandaag bleek dat QB gewoon op sterkte kon starten!

Maar goed, toch maar naar Katwijk met een flink aangepaste selectie. Uw vliegende reporter (de maker van dit verslag) was er ook niet bij en gaat dus af op de verhalen van enkele vaders en het verslag van Quick Boys.
In het doel heeft Xander de uitdaging onze uitstekende keeper Thijmen te vervangen. Achterin neemt eerstejaars Stefanio de rechtsback plek in, Luuk schuift naar het centrum waar alleen Yannick blijft staan op zijn plek. Op linksback speelt eveneens 1ejaars Ruben. Op middenveld ook voor 1e jaars Thijs een flinke uitdaging om Sem te vervangen. Tyren speelt op zijn vertrouwde plek en alweer 1e jaars Mischa gaat het op 10 doen, overigens zoals wel vaker dit seizoen. Voorin speelt Nigel zoals gewoonlijk op rechtsbuiten, Luca in de spits en mag spits Dayshaun het vanaf linksvoor proberen in de te vullen. Hij staat voor de uitdaging de in bloedvorm verkerende Lloyd te vervangen. Job (1e jaars) en Enzo beginnen op de bank.

In de eerste helft was het een gelijk opgaand spelbeeld. Smitshoek speelt zn vertrouwde positiespel en kan goed partij geven. Niet onlogisch, trainer Jurrien van JO13-2 laat zijn team ook altijd goed voetballen. Vanuit Quick Boys gezien: ze hadden een moeilijke start en kwamen moeilijk in de wedstrijd. Het valt op dat wij vaker sterk beginnen en QB vaak wat moeilijk op gang komen, in die zin geen verrassing. Het leek op een 0-0 bij rust af te stevenen, net zoals in de eerste wedstrijd, maar helaas voor Smitshoek was er pal voor rust een mooie aanval van QB die leidde tot de 1-0.
Na de rust een ongewijzigd Smitshoek. Hier gaan de beelden over de wedstrijd wat uit elkaar lopen, in ieder geval scoort QB al heel snel de 2-0, een mooi doelpunt volgens QB versus niet zo goed verdedigen volgens Smitshoek. Na 10 minuten twee wissels, spitsen Luca en Dayshaun verlaten het veld en buitenspelers Job en Enzo mogen het gaan doen met Nigel in de spits. Daarna ging het toch snel en vielen er nog een aantal doelpunten en bleef de teller uiteindelijk op 5-0 staan. Volgens de weergave van QB was er geen sprake van een wedstrijd, was QB veel te sterk en vonden ze het ook jammer dat Smitshoek zoveel spelers misten. Volgens enkele vaders met een oranje bril was het spelbeeld meer in evenwicht maar vlogen de ballen er wat gelukkig in en was het een geflatteerde uitslag. Tsja...
Hoe dan ook, erg jammer dat de teams niet in de gebruikelijke opstellingen tegen elkaar konden voetballen. Volgende week is iedereen weer terug en mogen we naar Sparta. We zullen nog flink aan de slag moeten om uit de dip te komen, hoewel je deze wedstrijd naar mijn mening dan niet echt mag meetellen. Alle invallers van JO13-2 bedankt voor de enorme inzet!! En het moet heel raar lopen wil QB geen kampioen worden. Aangezien ze alles winnen, de terechte kampioen!!