selectieSparta JO13-1-Smitshoek JO13-1
Zaterdag 11 maart 2017 om 12.00uur

Op een mooie ochtend met heerlijk weer spelen we uit tegen Sparta. We zijn op zoek naar onze vorm, kunnen we die hervinden tegen deze laagvlieger?? In ieder geval is iedereen er weer bij, alleen de trainers niet. Maar met Jurrian is het team in goede handen.
We starten met Thijmen in het doel, Ruben, Luuk, Yannick en Justin vormen de achterhoede, mede omdat Scott niet helemaal fit was. Sem, Tyren controleren het middenveld en Mischa speelt op 10. Voorin Nigel vanaf links, Lloyd in de spits en Jamie op rechtsbuiten. Luca, Joey en Scott beginnen op de bank.

Het begin was wat rommelig, Sparta peert ballen naar voren, maar ook wij vergeten op te bouwen. De eerste grote kans was voor Smitshoek. Een prima actie van Nigel die uitstekend Lloyd lanceert die alleen op de keeper de bal er niet langskrijgt. Smitshoek speelt niet groots maar geeft weinig weg en krijgt halverwege de eerste helft wederom een enorme kans. Jamie heeft een goede actie, speelt Lloyd aan die Mischa vrijzet. Helaas besefte Mischa niet dat hij veel tijd had en drukte te gehaast af in de handen van de keeper. Na 20 minuten een slechte inspeelbal op Justin, die weet echter met een mooie beweging de bal toch vrij te krijgen, hij speelt Mischa aan die op zijn beurt een goede actie inzet en Nigel aanspeelt die met een fraaie trap de keeper van Sparta verrast: 0-1. Dik verdiend. Even later lijkt Lloyd de wedstrijd te beslissen, met een goede actie frommelt hij zich door de verdediging en wederom 1 op 1 met de keeper mag het maar niet lukken, de keeper redt weer. En dan tegen alle verhoudingen in, Justin wacht rond de middellijn iets te lang met inspelen en wordt afgejaagd door 4 spartanen, de lange crossbal zeilt over Luuk en Ruben, de Sparta aanvaller stuit op Thijmen maar krijgt in de kluts de bal mee: 1-1. Sparta krijgt moed en werkt heel hard en probeert met veel overtredingen stand te houden. Een enorme schop van achteren op Luuk wordt zeer terecht met geel bestraft, waar de scheidsrechter nog wel wat gele kaarten op shirtje trekken, schoppen, duwen had kunnen bestraffen. Aan het eind van de eerste helft ontsnappen we tot twee maal aan een achterstand, eerst verspeelt Yannick de bal en redt Thijmen van dichtbij en een corner wordt rakelings overgekopt.
In de tweede helft een aantal wissels, Luca neemt spitspositie in, Lloyd naar links en Nigel naar rechts en Jamie op de bank. Joey neemt linksback over van Justin en Scott neemt centrum over, Luuk verhuist naar rechtsback en Ruben verlaat eveneens het veld.
Deze wissels lijken het spel te goede te komen. Smitshoek begint nu wel sterk, een vrije trap van Smitshoek is een vangbal voor de keeper en een raket naar voren wordt nog gevaarlijk als Thijmen de bal net niet onder controle krijgt. Nigel speelt uitstekend maar wordt met handen en voeten afgestopt en dan is er een situatie tussen Sem en een speler van Sparta. Wederom vasthouden van de Sparta speler, Sem rukt zich los en blijkbaar zag de scheidsrechter natrappen van de Sparta speler. Geel voor Sem en rood voor de Sparta speler, voor beiden een te zware straf. Even later een scrimmage, de bal komt bij Sem die eerst op de keeper schiet en dan in het zijnet. Een duel op 20 meter van ons doel tussen Sem en een Sparta speler wordt op gegil van trainers Sparta en de ouders (dat kan echt niet wat die roepen naar kinderen) tot vrije trap gemaakt door de scheidsrechter. En...hij geeft Sem de tweede gele kaart. Is dit compensatie voor de eerder ook te licht gegeven rode kaart aan een Sparta speler?? De makkelijk gegeven vrije trap wordt ook nog met enig geluk tot doelpunt gepromoveerd. Pfft, 2-1. De Sparta trainers, bank en ouders hossen uitzinnig over het veld. Smitshoek recht de rug en na de zoveelste overtreding zet Mischa de bal voor en kopt Yannick hoog in het doel: 2-2. En even later lijkt Smitshoek er met de buit vandoor te gaan, een vrije trap wordt ingebracht in de 16, de bal flipperkast in het rond en het is Scott die het laatste tikje geeft: 2-3. Maar het is nog niet gedaan, een wederom te makkelijk gegeven vrije trap voor Sparta net voor de middellijn wordt hard en laag ingebracht en in het drukke strafschopgebied laat iedereen de bal lopen en huppelt de bal tergend langzaam in de verre hoek. Het was overigens een indirecte vrije trap, dus die had afgekeurd moeten worden, maar het tekent het team wel, geef die bal een lel, nu staat iedereen te kijken!!!
Een lelijke tackle op de doorbrekende Joey wordt slechts met geel bestraft, dat was dus wel rood! De druk van Smitshoek neemt toe en er komt nog 1 enorme kans, Lloyd gaat na een goede assist van Luca alleen op de keeper af en schiet met links rakelings voorlangs. Erg jammer en wat hebben we het moeilijk tegen dit soort fysieke teams die niet (kunnen) voetballen. En we verliezen ook nog de tweede plaats. Volgende week BVCB, hopelijk hervinden we snel ons goede positiespel waar we die tweede plek mee hadden bemachtigd.