vv Smishoek JO15 1 thumbDe nummer 2 van de ranglijst komt vandaag op bezoek bij
VV Smitshoek. Een wedstrijd waarbij onze mannen hun borst nat kunnen maken. De uitwedstrijd in November 2016 werd door Smitshoek met 2-0 verloren.
Dus we kunnen aan de bak!

De opstelling voor vandaag is:
Ali, Julian
Jordi
Jelmer, Dex, Thom
Reno, Allard, Michel, Pim
Shery(doel)

op de bank, Rinus (keeper), Selim, Milan en Gabri

De opening is veelbelovend. Het eerste schot op het doel komt van Thom. Deze kan door de keeper gevangen worden. Direct daarna geeft Ali een voorzet voor het doel, waarna Dex bijna de bal kan binnenkoppen. De eerste 10 minuten zijn goed. Daarna geeft Reno een tekort balletje terug op Shery en kan de spits van DHC de bal binnen schieten, maar deze faalt in de afronding. In de 17de minuut krijg Smitshoek een doelpunt tegen. DHC weet de voorzet binnen te koppen 0-1 Hierna komt DHC beter in de wedstrijd te zitten en krijgt Smitshoek het moeilijk. Gelukkig staat de verdediging zijn mannetje in deze periode met Michel als rots in de branding. Op het middenveld wordt er een duel uitgevochten door Jelmer en zijn tegenstander. De scheidsrechter zit daar een overtreding in en geeft DHC een vrije trap. Omdat Jelmer voor de bal blijft liggen krijgt hij de gele kaart.
Een paar minuten later krijgt Allard een gele kaart, omdat hij de bal wegschiet nadat de scheidsrechter heeft gefloten voor een overtreding. Omdat dit Allard zijn 4de gele kaart is, is hij voor de volgende wedstrijd geschorst. We gaan dan ook rusten met een 0-1 achterstand.
Na de rust wordt Thom in de kleedkamer achtergelaten voor Gabri. DHC dringt de eerste minuten in de 2de helft aan, maar tot grote uitgespeelde kansen komt het niet. Jelmer wordt gewisseld voor Selim. Er komt een grote kans voor DHC, maar PIm blokt de bal voor het doel. Een hele belangrijke ingreep anders had zo zomaar 0-2 kunnen staan. Als Gabri de bal op het middenveld krijgt en het 16 meter gebied inloopt wordt hij door 2 spelers van DHC onderuit gehaald. Hiervoor krijgt Smitshoek een Penalty. Deze wordt genomen door Ali. Helaas is het schot te zacht, zodat de keeper de bal kan keren, in de rebound is het Pim die de bal tegen een speler van DHC aan schiet, zodat het een hoekschop wordt. Naarmate de wedstrijd vordert, wordt het spel grimmiger. Smitshoek doet er alles aan om de gelijkmaker te maken. Er ontstaan kansen, maar de scherpte voor het doel ontbreekt. DHC kan daardoor counteren, de spits van DHC krijgt een kans om de bal binnen te koppen, maar Shery redt mooi. Het is nog niet gedaan. Achterin gaan we 1op1 spelen. Allard schuift door naar het middenveld. Er volgt nog een gele kaart voor Reno, die een 'correcte' overtreding maakt op zijn tegenstander om de aanval eruit te halen. Jordi weet vanaf links nog een goede voorzet af te leveren, maar Ali schiet hoog over. DHC speelt het professioneel uit, door veel tijd te rekken. De scheidsrechter fluit na 3 minuten extra spelen af.
Helaas verliest Smitshoek met 0-1. De kansen op de gelijkspel waren zeker aanwezig. Al met al een fysiek potje voetbal waar Smitshoek zeker niet de mindere was. Mannen Grote klasse zoals jullie zich verweerd hebben. Met opgeheven hoofd kunnen de mannen het veld verlaten.

Volgende week gaan we weer gezellig en vol vertrouwen met de spelersbus, gesponsord door Martin en Ronald richting JVOZ in Vlissingen.