selectieKunnen we de vervelende smaak van de wedstrijd tegen Sparta wegspoelen? We mogen het nu opnemen tegen een sympathiek en leuk voetballend team, BVCB. Helaas, Mischa viel begin deze week bij de KNVB uit met hamstringklachten en kan dus niet meedoen. Hij kwam zijn team wel aanmoedigen. Op het zware hoofdveld met veel wind leek goed voetbal wel moeilijk te worden.
In het doel Thijmen, achterin op rechts Ruben, Yannick en Luuk vormen het centrum en Justin speelt linksback. Op het middenveld de vertrouwde gezichten van Sem, Jamie en Tyren en voorin de vleugelspelers Lloyd en Nigel en spits Luca. Op de bank trainer Erwin en de zojuist voor TC3 geslaagde Jurrian samen met wisselspelers Scott en Joey.

In de beginfase een iets sterker Smitshoek maar het leverde maar heel weinig spannende momenten op. Na 10 minuten een corner waarbij de bal niet wegkomt, Sem schiet uit de draai maar raakt de bal niet goed. Smitshoek weet halverwege de tweede helft de derde corner te verzilveren. Tyren brengt de corner in, de bal wordt weggewerkt maar Jamie pikt op en krult de bal op de lat. De terugspringende bal is een prooi voor centrale verdediger Yannick en die schiet knap binnen. Ondertussen staat keeper Thijmen wortel te schieten, maar kort na de 1-0 moest hij toch even alert zijn doel verlaten om de bal te onderscheppen.
Eindelijk is ons geheime wapen Lloyd er een keer langs, hij stuit vanaf de zijkant op de keeper van BVCB. Een uitstekende dieptepass van Ruben waar Jamie op de keeper lijkt af te gaan maar een mooie sliding van de BVCB verdediger voorkomt dit. Even later draait Tyren goed open en haalt lekker uit maar helaas recht in de handen van de keeper. Een sterker Smitshoek geeft geen kans weg maar krijgt ook maar weinig kansen in deze eerste helft, toch 1-0 rust.
In de rust vervangt Joey Justin op linksback en komt Scott erin voor Yannick. De trainers hebben de mannen duidelijk op scherp gezet, direct grijpt Smitshoek de tegenstander bij de keel en wordt BVCB naar achteren gedrongen. Lloyd gaat erlangs en speelt de bal net te ver voor zich uit. Een tegenstoot van BVCB leidt tot een prima schuiver die ook klem wordt gepakt door Thijmen. Sem pikt gretig op en stoomt op, maar in plaats van zelf te gaan, probeert hij Nigel aan te spelen en daar zat nog een voetje tussen. Smitta is veel sterker maar zachtjesaan beginnen sommige spelers toch te veel de bal te brengen. Maar dan is er opeens een geweldige actie van Sem, die combineert met Jamie, passeert 3 man en schiet de bal vanaf een meter of 18 kiezelhard in de rechterbovenhoek: 2-0. Met dank aan fysio Thijs Ooms en zijn moeder die nog blijer was dan Sem zelf. De oranjezwarten zijn ook ontketend. Een werkelijk schitterende aanval via Tyren naar Jamie naar spits Luca terug naar Tyren en zijn splijtende pass zet Lloyd alleen voor de keeper maar hij schiet in het zijnet. Ook Nigel doet mee aan het ontketende Smitta, hij snelt langs de verdediger maar wordt nog net gestuit. Maar af en toe komt BVCB er gevaarlijk uit, Sem helpt tot twee keer Ruben om de fysiek sterke linksbuiten af te stoppen. Een vrije trap op een meter of 18 wordt helaas door Jamie overgekruld. Even later zet Scott met een prachtige pass Jamie 1 op 1 met de keeper, helaas schiet Jamie op de keeper. Een mooie actie van Lloyd komt bij Jamie in de 16, zijn inzet komt bij Luca die op 3 cm van het doel de bal er toch nog naast krijgt. Wat een pech voor Luca, we hadden hem een doelpunt gegund. Een corner valt in een scrimmage voor de voeten van Sem die echter in de handen van de keeper schiet. De tegenaanval is direct gevaarlijk, gelukkig halen Luuk en Ruben met vereende krachten de bal uit de doelmond. Tenslotte is er nog een actie van Lloyd die zich langs 3 man wurmt maar dan redt de keeper van BVCB. Een prima overwinning, we zijn weer back on track en staan weer 2e. Op naar Slikkerveer voor de Rijnmondcup!!