vv Smishoek JO15 1 thumbVandaag moesten we om 09.45 uur verzamelen op Smitshoek, zodat de bus gesponsord door Martin en Ronald om 10.00 uur kon vertrekken. Na 1,5 uur rijden kwamen we dan ook bij JVOZ aan. Om half 1 stond de wedstrijd gepland, echter begon deze 10 minuten later. JVOZ is de directe concurrent van Smitshoek. Het is de nummer 5 tegen de nummer 6 van de ranglijst. Dus het zou een spannende wedstrijd kunnen worden. Het veld waarop gespeeld moest worden, was slecht. Allard zou in eerste instantie niet meedoen wegens zijn 4 de gele kaart, echter was er een kaart verkeerd genoteerd dus Allard kon gewoon aan de wedstrijd beginnen.

We begonnen met 2 spitsen, Julian en Jamie. Daarachter Gabri. Op het middenveld, Milan Jordi Dex en in de verdediging Reno, Allard, Michel en Pim.
Op de bank, Ali, Thom en Noah (keeper)

Smitshoek startte fel, maar kwam niet echt aan het voetballen toe. De tegenstander zat er bovenop en kwam wat feller uit de startblokken. Er ontstonden veel duels die vaak in het voordeel van JVOZ uitvielen. Julian maakte een overtreding op de nummer 8 de aanvoerder van JVOZ, waardoor Julian de gele kaart ontving. Smitshoek krijgt een vrije trap tegen wegens duwen. Deze bal wordt onderweg van richting veranderd waardoor JVOZ een hoekshop mag nemen. De hoekschop wordt overgekopt door JVOZ. 10 minuten later komt Gabri het 16 meter gebied in, maar wordt met de handen van de tegenstander onderuit geduwd. De scheidsrechter ziet hier niets in. Vlak daarna is er een grote kans voor Julian als de bal mooi wordt voorgegeven door Jamie. Alleen staat Julian hier buitenspel. Er komt een schot van JVOZ die net voorlangs het doel gaat. Allard krijgt de bal voor zijn voeten net buiten de 16 maar het schot is te slap maar wordt nog wel tot hoekschop verwerkt. De hoekschop kan de keeper uit de lucht vissen. We gaan dan ook rusten met de brilstand van 0-0.

Na de thee is het JVOZ die gelijk de 1-0 maakt. Het publiek is nog niet aanwezig en het bal ligt al in het netje. 5 minuten later is het Julian die de voorzet van Allard weet binnen te koppen. 1-1. Milan wordt gewisseld voor Ali. De voorhoede gaat nu met 3 spitsen spelen. Gabri schiet de bal naar Julian, alleen staat hij met zijn rug naar het doel, terwijl hij de bal wil controleren wordt deze voor zijn voeten door de keeper weggegraaid.Jamie schiet de bal vanaf de 16 meter richting doel, de keeper keert dit schot tot hoekschop. Uit de hoekschop komt geen gevaar. Julian moet nu het veld verlaten voor Thom en Jordi gaat de spitspositie innemen. Bij een uitbraak van JVOZ kunnen zij de 2-1 maken, helaas gaat de bal door de handen van Shery zo het doel in. Zo lopen we weer achter de feiten aan. Smitshoek moet zich op gaan laden om de gelijkmaker te maken. Dex krijgt de gele kaart wegens het tackelen van zijn vrouwelijke tegenstander. Als JVOZ uit deze vrije trap de mogelijkheid heeft op 3-1 staat Shery zijn mannetje en pakt deze bal voor de lijn. Daarna is het JVOZ die bij de cornervlag een vrije trap meekrijgt, terwijl deze eigenlijk voor Smitshoek was. Uit deze vrije trap valt de 3-1. Michel ontvangt de gele kaart wegens praten tegen de scheidsrechter. Gabri heeft de 3-2 op zijn pantoffel maar raakt de paal. 2 minuten later weet Gabri echter het doel wel te vinden en maakt de 3-2. Direct daarna fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Daardoor staan we nu weer op de 6de plaats.
Volgende week ontvangen we Alexandria thuis. Dit wordt ook geen makkelijke wedstrijd, maar we gaan de mouwen weer opstropen en ervoor zorgen dat de punten bij ons blijven op Smitshoek. Dan moeten we gewoon weer winnen!