selectieAfgelopen maandag speelden we tegen 1e klasser Slikkerveer om de Rijnmondcup. Na deze lastige horde zou de weg naar de 1/2 e finale openliggen. Helaas, in een slechte wedstrijd werd het 1-0 voor Slikkerveer en is het feestje voorbij. Erg zonde.
Dan maar de 2e plaats in de competitie veiligstellen. Op een mooie zonnige maar zeer winderige dag spelen we tegen de nummer laatst Zoetermeer. Thuis wonnen we met 5-1 maar dat werd pas in de laatste 10 minuten gerealiseerd. De wind had vrij spel dus zou wel eens van invloed kunnen zijn.
We begonnen met Thijmen in het doel, Ruben rechtsback, Scott en Yannick in het centrum en Justin op linksback. Terug van een blessure Mischa speelde controlerend op rechts en Tyren doet hetzelfde op links en Jamie speelde op 10. Voorin op rechts Nigel, op links Lloyd en verrassend Sem in de spits. Luca, Joey en Luuk starten op de bank.

De eerste fase was wat rommelig, mede door de al genoemde wind. Zoetermeer heeft een paar grote fysiek sterke jongens en dus is dit in hun voordeel. Toch is de eerste grote kans voor Nigel, hij krijgt de bal van Lloyd en schiet vrij voor het doel hoog over. Even later weer een uitstekende actie van Lloyd, die ziet Nigel en die schiet van dichtbij op de keeper. Thijmen had nog niet veel te doen gehad, maar dan komt de bal bij de spits van Zoetermeer, die legt uitstekend terug op de middenvelders die eronder kwamen en een vrije schietkans vanaf 20 meter werd ruim naast gekeken door Thijmen. De corners van Smitshoek zorgen voor paniek in de verdediging van Zoetermeer, maar dat leverde geen goals op. Even later is Lloyd er door heen en die krijgt een enorme zwieper van de laatste man, de scheidsrechter zag op grote afstand dat het geen penalty was. Dan lijkt Sem met een goede actie door, hij verspeelt de bal maar verovert die direct terug en zet met een slim balletje Lloyd voor het doel. Helaas schiet Lloyd met links voorlangs. Een steekballetje op Jamie die alleen voor de keeper komt en vast iets moois in gedachten had, maar het rollertje was een makkie voor de keeper. Even later wordt Sem weggestuurd door Jamie, kapt de enorm grote verdediger goed uit maar zijn lage schot is wederom een prooi voor de keeper. Net voor de rust is Sem er weer langs, hij tikt de bal naar Nigel die de bal echter net niet lekker kreeg en daardoor via een verdedigend been de bal overschiet. Kansen genoeg maar geen doelpunten.
In de rust 3 wissels tegelijk, Joey komt op linksback voor Justin, Luuk komt in het centrum voor Yannick en Luca vervangt Nigel, dat betekent Jamie naar rechts, Luca in de spits en Sem op 10. Ook Zoetermeer brengt 3 verse krachten in.
Direct vanaf de aftrap een gretig Smitshoek, Sem gaat diep en geeft de bal voor op Lloyd. Die bal lijkt niet te schieten, maar Lloyd doet het toch en schiet knap met links hoog in het doel: 0-1. Een lekker begin van de 2e helft. Even later lanceert Scott met een lange bal Sem die echter de bal al koppend net niet goed meekrijgt waardoor de keeper er op tijd bij kan zijn. Smitshoek is plots oppermachtig, het middenveld staat erg sterk, Mischa verovert ballen, Tyren regisseert op het middenveld en Sem kiest constant de diepgang waardoor de snelle verdedigers van Zoetermeer het erg moeilijk hebben. De 3 razendsnelle aanvallers van Zoetermeer worden knap in bedwang gehouden door de felle backs Ruben en Joey die er continu voor kruipen en Scott en Luuk zorgen er ook voor dat de spits zijn snelheid niet kan gebruiken. Jamie krijgt de ruimte om Luca te zoeken die er net niet bij kan maar de doorschietende bal komt bij Lloyd die direct schiet maar in de handen van de keeper. Even later een corner van Tyren, Zoetermeer werkt de bal niet goed weg en in een scrimmage stuitert de bal op en is Lloyd er als een duveltje uit een doosje bij om de 0-2 van dichtbij in te koppen. Ook Luca gaat er nog een keer vandoor maar speelt de bal net te ver voor zich uit. Bij een corner wordt de bal weggekopt maar de slim uit de drukte gelopen Mischa krijgt de bal voor zijn voeten en hij kan schieten! Wham, maar recht op de keeper af.
Een prachtige pass van Tyren op Jamie en die bedient Luca, helaas, hij weet deze kans niet te benutten.
Sem is er ook nog een keer langs maar de lange verdediger schuift zijn been uit en weet ten koste van een hoekschop een doelpunt te voorkomen. Even later de mooiste aanval van de wedstrijd. Tyren draait goed weg, ziet Sem weer diepgaan en steekt de bal op maat, Sem trekt met links de bal uitstekend voor en Luca schiet hard in het lege doel: 0-3. Maar wat een mooie aanval met Tyren en Sem in de hoofdrol. Even later laat Lloyd zien dat ook hij een slim steekballetje kan geven en het is de doorgelopen linksback Joey die voor het doel komt, zijn inzet belandt echter op de paal. Dan een paar vervelende momentjes, eerst krijgt Ruben een enorme schop die wordt weggewuifd door de scheidsrechter, Sem maakt een sliding op de bal en de tegenstander zet zijn noppen even in de op de grond liggende Sem. Nu geeft hij zelfs een vrije trap aan Zoetermeer.
Ver na de reguliere speeltijd (waarom moet er tijd bij??) weer geen vrije trap voor Smitshoek, de aanvaller krijgt daardoor de bal en kan zich ontdoen van Ruben en schiet de bal knap over Thijmen heen. We gaan rustig verder en een nare overtreding op Joey wordt weer niet bestraft, gelukkig is het nu tijd want anders loopt de wedstrijd uit de hand. Zoetermeer was overigens verder een sportieve ploeg, maar op dit niveau mag je toch een scheidsrechter verwachten die zo af en toe de middencirkel verlaat??
Maar goed, een uitstekende tweede helft van Smitshoek en een dik verdiende overwinning. Bovendien verliest concurrent DHC van BVCB en staan we weer stevig op de 2e plaats.