vvSmitshoekJO17 3thumbJO17-3 had een roerige week achter de rug. Eerst was er het puntverlies omdat er geen scheidsrechter geregeld kon worden voor de thuis wedstrijd tegen spijkenisse en vervolgens gooide de trainer de handdoek in de ring waarna maandag een training zonder trainer werd afgewerkt. Gelukkig werd een oplossing gevonden omdat de nieuwe trainer van C2 voor volgend seizoen, Wesley Lisboa, bereid werd gevonden de stuurloze groep voor de rest van het seizoen onder zijn hoede te nemen. Woensdag hadden de jongens een uitstekende training gehad en met nieuw elan ging het team zaterdag de wedstrijd tegen koploper Oude Maas tegemoet.

Helaas kon de nieuwe trainer er bij deze wedstrijd niet bij zijn. De honneurs werden waargenomen door een vader die als hoogtepunt van zijn carrière bij 2de klasser LMO ooit een bekerwedstrijd tegen hoofdklasser SC Feyenoord 1 met daarin onder meer de inmiddels oud prof voetballer Henk Fraser met 2-0 heeft gewonnen.

OM is een ploeg met heel veel loopvermogen en diepgang. Thuis verloren we met 1-3. Driemaal scoorde OM toen door diepte passes die achter de verdediging werden gelegd. De opdracht was om bij balverlies razendsnel om te schakelen en de diepgaande mensen te volgen. De linies moesten kort op elkaar blijven spelen om geen ruimtes weg te geven. Aan de vele automatismen en looplijnen was goed te zien dat we tegen een goedgetraind B1 team speelden. Ondanks het goede strijdplan hadden we de eerste helft teveel moeite met de lopende mensen en er ontstonden veel kansen voor OM maar omdat zij daar veel te onzorgvuldig mee omgingen én omdat Joey prima stond te keepen bleef de schade beperkt tot een 1-0 achterstand.

Dat doelpunt kwam al in de eerste 10 minuten tot stand. Een diepe bal kon door onze verdediging niet goed verwerkt worden en er ontstond een soort scrimmage vlak voor Joey's neus. De bal kwam met enig fortuin terecht voor de neus van de spits van OM die het best kan worden vergeleken met Hennie Meijer, snel en beresterk en altijd zijn kont erin draaien en bovendien niet vies van ouderwets trek en duwwerk waarvoor hij door de scheidsrechter ook nog vaak werd beloond met een vrije trap omdat deze laatste altijd alleen de reactie van onze jongens zag die wel moesten terugtrekken en duwen om overeind blijven. Het leek af en toe net worstelen. Helaas door de doortastendheid van deze spits was OM op 1-0 gekomen.

In de rust hebben we de boel omgegooid van 4-3-3 naar 4-4-2 en ruilden Jason en Kaan van positie waardoor we wat balvaster werden op het middenveld en wat meer creativiteit kregen voorin. Niet alleen door deze omzetting maar zeker ook omdat de tegenstander nerveus werd van de slechts kleine voorsprong kregen we meer grip op de tegenstander die ondanks ons betere spel toch weer behoorlijk wat kansen kreeg. Maar waar Smitshoek de eerste helft op één kans was blijven steken kregen ze in de 2de helft ook een behoorlijk aantal goede kansen en hing lange tijd een stunt in de lucht.

10 minuten voor tijd was het dan toch OM die de score wist te verdubbelen. De bal werd op de diepste speler van OM gepasst die zelf goed bewaakt werd maar hij kon afspelen op een bijsluitende speler die aan de aandacht was ontsnapt.

Vlak voor tijd kon Jason nog iets terug doen. Uit een vrije trap schoot hij de 1-2 binnen en was de bezorgdheid bij OM terug die in de titelrace geen puntverlies kan leiden. Helaas voor Smitshoek floot de scheidsrechter kort na de aansluitingstreffer af. Ondanks het verlies kan gezegd worden dat de jongens en prima pot hebben gespeeld. Zeker de 2de helft was het aanzien waard.

Helaas is het krachtverschil met een B1 team met voornamelijk 2de jaars te groot. Met uitzondering van Joey hebben wij alleen eerstejaars en ik zou het nog wel eens willen zien als wij een jaar verder zouden zijn.