VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

selectieDe hele week mooi weer en dan op zaterdag regen en slechts 10 graden. We spelen op het hoofdveld dat er hobbelig bijligt en door de regen ook nog zwaar is. Zwaluwen hadden we in de eerste wedstrijd vrij makkelijk met 0-3 verslagen, maar vandaag is alles anders: Zwaluwen vecht tegen degradatie en wij spelen alleen nog om de 2e plaats.
Justin en Yannick beginnen dit keer op de bank. Ook de vorige week geblesseerd uitgevallen Nigel is er weer bij maar begint op de bank. Dat betekent dat op het veld staan: Thijmen, Luuk op rechtsback, Scott en Ruben centraal en Joey linksback. Op middenveld controleren Mischa en Tyren, Sem begint na het goede experiment van vorige week weer op 10. Voorin zijn het Jamie en Lloyd op de flanken en Luca in de spits.

Zwaluwen neemt de aftrap onder het toeziend oog van hun trainer van volgend seizoen. Smitshoek is iets sterker in de beginfase. Na de wat voorzichtige beginfase is de eerste grote kans voor Smitshoek, De keeper van Zwaluwen trapt niet ver genoeg, Sem kopt de bal direct in de diepte op Luca die 1 op 1 met de keeper komt maar helaas tegen de keeper opschiet. Even later is het Zwaluwen dat gevaarlijk wordt. Voorin wordt enkele keren de bal verloren en uiteindelijk weet een Zwaluwen speler de bal op doel te schieten, via de lat komt de bal terug het veld in. De aanval loopt door en luttele tellen later krijgt de Zwaluwenspits op een meter of 6 van het doel een megakans maar tot geluk van Smitshoek werd die bal wild naast geschoten. Een aantal minuten weet Zwaluwen druk te houden en krijgen ze ook nog een makkelijk gegeven vrije trap randje 16. Gelukkig kon Thijmen de inzet makkelijk vangen. Smitshoek trekt het initiatief weer naar zich toe. Een overtreding op Lloyd, de vrije trap van Tyren vanaf 20 meter werd echter gevangen door de keeper. Een goede actie van Lloyd, hij leek erdoor maar de Zwaluwen verdediger wist ten koste van een hoekschop een doelpunt te voorkomen.
Na de rust enkele wissels: Nigel vervangt Lloyd, Justin komt voor Luuk en Yannick komt voor Scott. Direct probeert Zwaluwen druk te zetten en de bal te veroveren. Maar Smitshoek neemt weer over, een vrije trap van Tyren wordt echter makkelijk verdedigd. Even later is Sem op links de diepte ingeslopen, hij krijgt de bal, speelt de bal over de verdediger heen en gaat op het doel af en schiet hard en laag in op Jamie die de bal binnenkant voet er in 1 keer laag inschiet. Een prachtig doelpunt!! 1-0 Smitshoek blijft iets sterker maar Zwaluwen werken hard en dus blijft het spannend. Thijmen is nog een keer alert op een inzet van Zwaluwen en Nigel is dreigend met zijn acties. Een kwartier voor tijd nog een wissel, Lloyd komt voor Mischa en Sem gaat controlerend spelen, Jamie op 10. En Scott komt voor Ruben.
Een mooie actie van Nigel die zichzelf vrij voor het doel brengt maar zijn schot mist kracht. Maar ook dan krijgt ook Zwaluwen nog een flinke kans omdat een rare dwarrelbal net over Scott valt, Thijmen redt. De rechtsback van Zwaluwen maakt nog een lelijke overtreding, gelukkig mist hij onze speler grotendeels en blijven wij in balbezit. Maar dat was eigenlijk een rode kaart, de scheids geeft alleen een standje. Jamie onderschept een bal, gaat vanaf links vrij op het doel af en probeert Luca in scoringspositie te brengen, maar de bal schiet door waar Nigel m oppikt maar dan is de verdediging van Zwaluwen weer paraat. Even later gaat Nigel er langs en wordt in het strafschopgebied van achteren aangetikt. Geen twijfel, een penalty. Specialist en de gisteren jarige Tyren zet zich achter de bal en stuurt de keeper de verkeerde hoek in: 2-0. Maar in de blessuretijd schiet een speler van Zwaluwen van 20 meter een afzwaaier op de inkomende Yannick en die komt op zijn onderarm. De scheidsrechter deelt nog een kadootje uit: penalty. De loeihard hoog door het midden ingeschoten penalty was onhoudbaar hoewel Thijmen nog wel in de buurt zat. En in de laatste secondes stuurt Sem Jamie diep, maar de keeper van Zwaluwen was ver buiten de 16 net iets eerder bij de bal dan Jamie. Toch een goede en verdiende overwinning met een strijdend Zwaluwen op een zwaar veld waar Smitshoek uiteindelijk net iets meer kwaliteit had en zonder heel goed te spelen toch won: 2-1. Volgende week naar middenmoter Jodan Boys.

Login

Zoeken