vv Smishoek JO15 1 thumbWeer gezellig met de bus naar Oosterhout, opnieuw gesponsord door Martin en Ronald, waarvoor weer hartelijk dank!
Op de heenweg kregen we een heerlijk kop koffie van Marcel. Weer goed verzorgd. Om 11.15 uur kwamen we aan op het complex van TSC. Dit team staat één na laatste op de ranglijst, dus op papier een makkie. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan, je moet het toch nog maar even doen.
De opstelling voor vandaag is:
Jamie, Gabri, Julian
Milan, Thom, Dex
Reno, Allard, Michel, Pim
Shery (doel)
Op de bank: Jordi en Brett
Afwezig: Ali

Het begin was de wedstrijd is veelbelovend, de supporters zitten nog niet op de tribune als de 0-1 valt. Allard krijgt een vrije trap te nemen aan de rechterkant vlakbij de cornervlag en geeft de bal strak voor het doel. Michel staat op de juiste plek en kopt de bal heerlijk binnen. Zo de toon is gezet. Er ontstaat een mooie aanval via Milan naar Pim, Pim geeft goed voor op Gabri, maar hij schiet recht op de keeper af, waardoor de keeper de bal uit de lucht kan plukken.
Het speelbeeld was dan ook erg overtuigend
We gaan dan ook rusten met een 0-1 voorsprong. In de tweede helft volgt er al snel een gele kaart voor Allard wegens het vasthouden van zijn tegenstander, zodat deze niet door kon gaan richting het doel.
Er komt een pass van Jamie naar Julian, Julian schiet richting het doel, alleen is deze bal te zacht zodat de bal voor de keeper is. Er komt een gele kaart voor een speler van TSC, hij maakt een overtreding op Gabri zodat Smitshoek een vrije trap mee krijg. Deze trap wordt door Allard richting het doel getrapt waar Gabri met een omhaal de bal probeert binnen te schieten, alleen gaat deze bal naast het doel. Uit een hoekschop die daarna volgt, trapt Allard de bal richting de 2de paal en kan Gabri de bal binnenkoppen, alleen wordt deze net voor de lijn weggewerkt door de tegenstander. Smitshoek dringt aan en krijgt de beste kansen in deze fase. Julian wordt vervangen door Brett. Brett krijgt gelijk daarna de bal op de rechterkant en schiet richting doel, maar dit schot mist kracht om het de keeper lastig te maken. Dan is er opeens een aanval van TSC aan de rechterkant van het veld. Milan kruist achterlangs maar raakt per ongelijk de hiel van de speler, waardoor de speler uit balans raakt en valt. Tot onze grote verbazing geeft de Scheidsrechter hiervoor de rode kaart en moet Milan het veld verlaten. De spelers proberen de scheidsrechter nog duidelijk te maken dat hier geen opzet bij zat, maar de scheidsrechter ziet het anders en blijft bij zijn standpunt. Smitshoek moet verder met 10 man. Dan krijgt Thom de bal in het strafschop gebied en speelt een speler van TSC mooi uit en schiet de bal daarna schitterend binnen. Dit is de bevrijdende 0-2. Het spel gaat op en neer met nog een grote kans voor TSC. Maar Shery weet de bal met een showduik over het doel te tikken.
Inmiddels zijn wij al 3 minuten in blessuretijd.
Michel die aan de rechterkant goed opkomt en de aanval zoekt, hij ontvangt de bal maar zijn schot gaat net naast het doel. Na de uittrap van de keeper is de aanval alweer aan de andere kant, er volgt een schot van TSC, die Shery in eerste instantie prima redt, alleen in de rebound kan de bal alsnog binnen geschoten worden. 1-2. Jamie ontvangt de bal en gaat goed door op links, hij wil de bal aan Gabri voorgeven, maar de tegenstander maakt hands, waarvoor Smitshoek een penalty mag nemen. Allard gaat achter de bal staan, maar schiet met weinig overtuiging de bal richting doel, waardoor het voor de keeper makkelijk is om deze bal te stoppen. Een paar minuten later fluit de scheidsrechter af. Gelukkig weer een overwinning voor Smitshoek.
De spelers, technische staf en de aanhangers gaan tevreden en met de dik verdiende 3 punten terug naar Smitshoek.

In de kantine hebben we nog een klein feestje gevierd! En een "heerlijk" patatje gegeten met zijn allen. Op ons eigen muziek met heerlijke Nederlanse meezingers kon de trainer het niet laten om toch even een dansje te maken met de Oma van Milan.