selectieHet is lekker weer, 12 graden, klein zonnetje en het veld ligt er prima bij. Onze linksback Justin bleek in Amerika te zijn maar verder was het team compleet.

We starten in de volgende formatie: Thijmen, Luuk rechtsback, Ruben en Yannick in het centrum en Joey op linksback. Mischa en Tyren controlerend en Jamie op 10. Voorin de buitenspelers Nigel en Lloyd en in de spits Luca.

In de beginfase probeerde DSO direct druk te zetten en naar voren te spelen. De eerste mooie actie van de wedstrijd was een mooie sliding van Ruben waarmee hij voorkwam dat de DSO speler op Thijmen kon afgaan. Daarna vuurde DSO de ballen van zeer grote afstand op doel, Thijmen ving die ballen makkelijk. Na de eerste 5 minuten nam Smitshoek het heft in handen. DSO probeerde met lange ballen eruit te komen maar Yannick en zijn mannen achterin konden alles makkelijk opvangen. De eerste kans was voor Luca, hij kreeg de bal van Nigel, nam prima aan en leek 1 op 1 met de keeper van DSO te komen maar speelde de bal net te ver voor zich uit. Nigel had even later een schitterende crossbal over zeker 30 meter op de dieplopende Luca, de keeper was attent ver zijn doel uit en zat er tussen maar passte zo in de voeten van Lloyd die direct probeerde de bal in het verlaten doel te plaatsen: net er over.
Maar in de 10e minuut was het dan toch raak. Lloyd gaat zijn man bij de middellijn voorbij, snelt de laatste man ook voorbij en legt de bal keurig op Luca die op een meter van het lege doel niet miste: 1-0. Even later een prima voorbereiding van Luca in de 16, hij tikt Lloyd aan die zwaar gehinderd van dichtbij over de keeper heen schoot, maar helaas ook over het doel. De inmiddels 6e corner (DSO geen 1 corner) van Tyren komt op hoofd van Yannick en die kopt van dichtbij over het doel. Kort voor rust nog een mooie voetballende aanval van Smitta, Luuk op Tyren die direct Nigel aanspeelt en die lanceert de weglopende Luca over de grond maar er werd prima verdedigd door DSO waardoor Luca de bal er niet nog een keer in kan leggen.
In de 2e helft een aantal wissels, Sem komt voor Jamie op 10, Thijs voor Tyren op middenveld en Scott voor de prima spelende Ruben in centrum verdediging. Ook de trainers Erwin en John worden gewisseld, Jurrian neemt het over. Het spelbeeld verandert echter niet, Smitshoek veel sterker, DSO verdedigt en probeert met lange ballen hun aanvallers te bereiken. De eerste grote kans is weer voor Smitshoek. Een prima corner van Mischa (met veel gevoel getrapt) belandt op hoofd van de vrijstaande Lloyd die op enkele meters van het doel overkopt. Maar dan een mooie aanval van Smitshoek, Sem pikt de bal op middenveld op, hij opent op de diepgaande Lloyd die goed doorgaat ondanks een verdediger en de uitkomende keeper en de bal zo bij de vrijstaande Luca krijgt die op het gemak de bal in het netje tikt: 2-0. Maar daarmee was de laatste goede aanval wel genoemd. Het spel was onrustig en de aanvallen onnauwkeurig. De wedstrijd lijkt dood te bloeden maar dan wordt een flinke overtreding op Sem niet gezien door de scheidsrechter, de DSO spelers lopen door en Joey maakt blijkbaar een overtreding randje 16. De vrije trap wordt knap ingeschoten en Thijmen is kansloos. Even later lijken we de wedstrijd definitief te beslissen, Nigel is er uitstekend door, geeft voor en Luca schiet van dichtbij in, maar de DSO keeper redt knap. Vrij kort erna wordt er afgefloten en stappen we met 2-1 van het veld. Concurrent DHC heeft niet gespeeld en dus staan we tweede met 3 punten voorsprong. Volgende week zijn we vrij maar DHC speelt dan de lastige uitwedstrijd tegen HVV en op 6 mei is het DHC-Smitshoek om de 2e plaats.