VOETBALVERENIGING SMITSHOEK

Hoofd/Subsponsoren

VV Smitshoek 1 thumbSmitshoek heeft afgelopen zaterdag op eigen veld met 3-1 gewonnen van de amateurs van Ajax. Na de teleurstellende nederlaag vorige week tegen Argon revancheerde de ploeg van trainer Frehe zich met veel inzet en passie.

Voetballend begonnen de bezoekers uit Amsterdam met meer zelfvertrouwen dan Smitshoek. De eerste twintig minuten kreeg Smitshoek maar moeilijk voet aan de grond op de helft van de tegenstander, maar de spelers van Smitshoek gooiden nog meer energie in de wedstrijd en langzaam maar zeker kregen de oranjehemden het spel van Ajax onder controle.

In de 23e minuut resulteerde dit in een doelpunt van Laurens Visser. Sean Verburg ging na een voorzet vanaf rechts het duel aan met de doelman van Ajax en in de rebound wist Visser de bal tegendraads in te knikken, 1-0. Nog geen vijf minuten later wederom een doelpunt, ditmaal op naam van Alex Rekondie. Een crossbal werd uitstekend aangenomen door de dreigende linksbuiten en met een kap naar binnen wist Rekondie zijn rechterbeen vrij te spelen en de bal in de korte hoek erin te schieten. Door deze goals leek Ajax van slag en konden zij het spel van de eerste twintig minuten niet meer op de mat leggen.

In de tweede helft gingen de bezoekers op jacht naar de aansluitingstreffer. Dit gebeurde al binnen vijf minuten na rust. Centrale verdediger Siver Abdulrahman kon ver opkomen en probeerde het van afstand. Via de rug van Romain van Bruggen veranderde de bal van richting en kon keeper Mike van de Wijngaart niets anders doen dan toekijken hoe de bal in de goal rolde.

Ajax voerde de druk verder op, maar het was Smitshoek dat tien minuten later de bevrijdende treffer wist te maken. Sean Verburg speelde zichzelf op fraaie wijze vrij en waar iedereen dacht dat hij de bal met links op goal zou schieten zette hij met een balletje breed de meegekomen Rekondie vrij voor het doel. Deze bleef koel en deponeerde de bal in de verre hoek.

De bezoekers uit Amsterdam hielden Smitshoek het resterende half uur op eigen helft, maar ze wisten niet meer te scoren tegen de uitstekend keepende Mike van de Wijngaart. In de omschakeling was Smitshoek zelf ook nog gevaarlijk met kansen voor Leona en wederom Rekondie, maar het bleef bij 3-1.

Door deze overwinning en de nederlaag van Zwaluwen is het gat met nog twee wedstrijden te spelen slechts twee punten. Het scenario dat Smitshoek zich op eigen veld tegen Zwaluwen rechtsstreeks veilig kan spelen komt daardoor dichterbij. Eerst zal er volgende week tegen DFS een goed resultaat behaald moeten worden.

Opstelling Smitshoek:

Mike van de Wijngaart; Joren van der Linden; Romain van Bruggen (52. Tom Achterberg); Nick van Katwijk; Patrick Fonseca; Damian van den Oever (77. Thijs Oomsen); Erwin Bravenboer; Laurens Visser; Gilliomar Leona (82. Zepp Jacobs); Sean Verburg (62. John de Ronde); Alex Rekondie

01..jpg 02..jpg 03..jpg 04..jpg 05..jpg 06..jpg 07..jpg 08..jpg 09..jpg 10..jpg 11..jpg 12..jpg 13..jpg 14..jpg 15..jpg 16..jpg 17..jpg 18..jpg 19..jpg 20..jpg 21..jpg

Login

Zoeken